Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni promet “milers” de llocs de feina amb el nou horari comercial
  • CA

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha confiat que l’ampliació de l’obertura de botigues de 15 a 27 diumenges a les zones turístiques de la ciutat crearà “centenars o milers llocs de treball nous”. El número dos del govern i líder del PSC a l’Ajuntament ho ha vaticinat aquest dimarts en l’acte en què s’ha formalitzat l’acord entre les patronals empresarials, les organitzacions de botiguers i el sindicat UGT per modificar els horaris comercials a Barcelona, pendent de ratificar-se al ple municipal de divendres per sol·licitar el canvi a la Generalitat.

Collboni ha preferit no concretar cap estimació de l’ocupació que pugui generar l’obertura de negocis en més festius de maig a setembre, durant la temporada alta turística. “Posarem xifres quan fem balanç, però es crearan molts de temporada i veurem si també hi ha ampliacions de jornada“, ha assenyalat el número dos del govern bipartit. Alhora, ha comentat que el govern municipal es compromet a “fer seguiment de les condicions en què es faran les contractacions”.

El tinent d’alcalde ha dit que Barcelona resol “una assignatura pendent de fa massa anys” amb el pacte, subscrit no sense discrepàncies amb el redactat fins a última hora. “No podia ser que, en una ciutat amb el volum de turisme que té Barcelona, el comerç no estigués arrenglerat per aprofitar al màxim la capacitat de compra del turisme”, ha opinat Collboni, que ha afegit que era “urgent” revisar el calendari d’obertures dels establiments després de la “situació molt complicada” provocada per la Covid i que “ha deixat mot tocat el comerç, sobretot al centre de la ciutat”, ha subratllat.

A més, ha enfatitzat que es tracta d’un “acord social inèdit a Barcelona i inèdit a qualsevol altra ciutat d’Espanya”, per aplegar els representants de les empreses, dels petits negocis i, de moment, a un sindicat, a l’espera que CCOO decideixi si ratifica també el conveni. Collboni ha aclarit que l’acord compta amb el beneplàcit tant dels comuns com del PSC. La mesura queda ara a expenses de ser aprovada pel plenari municipal, on ja té garantits prou vots a favor perquè no encalli. En tot cas, el tinent d’alcalde ha considerat que no s’entendria que ERC no l’avalés després d’haver-se treballat al respecte amb la Generalitat.

Els republicans ha dit que troba a faltar anàlisis de l’impacte de l’ampliació horària i ja ha avançat que demanarà que es faci enrere si “si acaba generant una concentració del comerç a les grans àrees comercials i pitjors condicions de treball pels treballadors i treballadores”. Junts ha avançat que li concedirà suport, igual que Valents. Per la seva banda, Cs diu que vol comprovar la lletra petita del compromís, tot i que matisa que sempre s’ha pronunciat a favor d’obrir el comerç més jornades festives. El PP decidirà el seu vot en els pròxims dies.

Més notícies
Contenidors a la terminal Best del port de Barcelona / Port de Barcelona
Vaixells connectats amb un endoll: així es descarbonitzarà el Port
Notícia: Vaixells connectats amb un endoll: així es descarbonitzarà el Port
Comparteix
El Port de Barcelona presenta el pla d'electrificació, Nexigen, que ha de permetre reduir 60.000 tones anuals de CO2 i altres emissions contaminants. El 2030 ha de ser una realitat, amb dos pilots en marxa el 2024
Edifici del Raval on viuen monges i sensesostre amenaçat de desnonament / Google Street View
Amenaça de desnonament a una llar on viuen monges i sensesostre al Raval
Notícia: Amenaça de desnonament a una llar on viuen monges i sensesostre al Raval
Comparteix
La propietat les acusa d'ocupació tot i dur 20 anys vivint-hi i tenen data d'expulsió pel 5 d'abril

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a febrer 22, 2022 | 13:12
    Dani_Andreuenc febrer 22, 2022 | 13:12
    El doble de diumenges obrint pel turisme. Que socials que son els Comuns i el PSC. Aquest es el seu model de ciutat i comerç, mes precari i que beneficia a les grans superficies. Sort que no ens governen PP i Cs...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa