Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Amenaça de desnonament a una llar on viuen monges i sensesostre al Raval
  • CA

Una amenaça de desnonament plana sobre un edifici del centre de Barcelona on conviuen monges i persones sense llar. A l’immoble situat al Raval resideixen 12 religioses i allotja també 15 sensesostre i té data prevista de desallotjament pel pròxim 5 d’abril, ha informat El Periódico.

No és el primer cop que la finca es troba a prop d’un llançament per ordre judicial. El passat 2 de febrer ja estava previst que es buidés l’edifici, però no es va acabar duent a terme. La situació és desesperada dins de l’edifici: la majoria de les religioses són dones grans, algunes fins i tot no es valen per si mateixes i tenen greus dificultats de mobilitat. A banda, la quinzena de residents que no disposen d’altre domicili estan acollides per les religioses i les ajuden tenint cura de la llar i a repartir productes de primera necessitat a gent desvalguda.

L’immoble és al número 19 del carrer Xuclà i era propietat de la congregació de les religioses, Lumen Dei. La titularitat va canviar de mans i pertany des de 2017 a un fons d’inversió, Vauras Investment, que després el va traspassar a una altra societat, Varia Xuclà.

Les monges expliquen que no van saber res de la venda de l’edifici que habiten fins que van rebre una carta que els comunicava el canvi de propietari i que, alhora, les instava a desallotjar l’immoble. Les religioses repliquen que no tenen on anar-hi i, a més, remarquen que hi ha germanes que són molt grans i algunes pateixen demència. Les religioses han afegit que no tenen inconvenient d’abandonar l’edifici, sempre i quan els garanteixin un trasllat on instal·lar-s’hi i seguir exercint les tasques solidàries que presten.

Per la seva banda, la companyia propietària de la finca i l’associació Lumen Dei les acusa d’ocupació, tot i que hi viuen des de fa uns 20 anys. A més, les religioses asseguren que els serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona només garanteixen per ara reallotjament a les monges que no poden aixecar-se del llit.

Més notícies
La furgoneta bolcada en l'accident / GUB
Condueix begut i drogat i s’estampa contra una tanca a Barcelona
Notícia: Condueix begut i drogat i s’estampa contra una tanca a Barcelona
Comparteix
La furgoneta va quedar bolcada enmig de la calçada i l'accident va causar tres ferits lleus
El periodista José Martí Gómez / Generalitat valenciana / Flickr
Mor José Martí Gómez, referent del periodisme de successos
Notícia: Mor José Martí Gómez, referent del periodisme de successos
Comparteix
El periodista, de 84 anys, va excel·lir en la crònica de successos i va ser guardonat dos cops amb el Ciutat de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa