Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor José Martí Gómez, referent del periodisme de successos
  • CA

El periodista José Martí Gómez ha mort aquest dimarts als 84 anys, víctima d’una llarga malaltia. Nascut a Morella i veí de Barcelona, Martí Gómez era un referent del periodisme que va exercir des del tardofranquisme i va excel·lir en la crònica de successos i de jutjats. Entre altres reconeixements, va ser guardonat dos cops amb el premi Ciutat de Barcelona.

La família de Martí Gómez ha informat del decès aquest dimarts al matí a través del compte de Twitter del respectat reporter. “Amb immensa tristesa, us comuniquem que José Martí Gómez va morir avui, 22-2-22. Ens ha deixat sabent que l’estimàvem molt. ‘La vida és bonica”, ens va dir. Seguirem endavant sense oblidar aquestes paraules, i recordant sempre que ell va fer més boniques les nostres vides”, ha escrit la seva família a la xarxa social.

Martí Gómez ha sigut col·laborador habitual en diversos programes de la Cadena Ser els últims anys, on demostrava la seva habilitat per a l’entrevista i on, a més, recordava episodis i casos dels que va seguir el fil, en especial al final de la dictadura i durant la transició democràtica a l’Estat espanyol. El periodista va escriure a El Correo Catalán (on va coincidir amb Josep Maria Huertas Clavería, el gran cronista de Barcelona), Destino, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia, El País o El Mundo, entre altres publicacions rellevants. Entre les distincions que va acumular, va rebre el premi Ofici de Periodista, del Col·legi de Periodistes de Catalunya (1999), el Nacional de periodisme (2008) i el Memorial Francesc Candel (2017).

Les xarxes socials no han trigat a vehicular les mostres de condol per la mort del periodista. El ministre d’Universitats, Joan Subirats, ha lloat “la saviesa i bon criteri al llarg de molts anys” de Martí Gómez. Molts periodistes i escriptors han expressat també la seva admiració pel mestratge del reporter. “Va ser un exemple per al reporterisme. El de gavardina, el de sempre”, ha manifestat Maruja Torres. “Gràcies per fer-nos entendre el periodisme com aquell lloc on hem de disparar de baix a dalt”, ha elogiat Jordi Évole.

Més notícies
El Palau de la Justícia, on es celebren els judicis de l'Audiència de Barcelona / HEMAV
Jutjada per enredar una dona sorda per furtar-li milers d’euros
Notícia: Jutjada per enredar una dona sorda per furtar-li milers d’euros
Comparteix
La Fiscalia sosté que va provocar un deute de gairebé 74.000 euros a la víctima i demana una condemna de cinc anys de presó
Un aparador a una botiga de Gràcia / LL
ENQUESTA | Estàs d’acord que els comerços obrin més diumenges i festius?
Notícia: ENQUESTA | Estàs d’acord que els comerços obrin més diumenges i festius?
Comparteix
L'ampliació horària incrementa l'obertura de botigues a zones turístiques a 27 diumenges

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa