L’Audiència de Barcelona jutja aquest dimarts una dona acusada d’haver abusat suposadament de la confiança d’una veïna sorda de la capital catalana, a qui hauria enredat perquè signés diferents préstecs per després apropiar-se dels diners. Aprofitant-se de l’engany, la processada s’hauria embutxacat 37.675 euros acaparant xecs i diners en efectius que estaven destinats a la víctima. A sobre de no percebre res, l’afectada es va quedar amb un deute de 73.947,21 euros a saldar a la companyia de préstecs personals i el banc Popular, que van concedir els crèdits.

La Fiscalia atribueix un presumpte delicte d’estafa continuada a l’encausada. Demana que se li imposin cinc anys de presó, una multa de 6.000 euros i que indemnitzi a la dona pel mateix import que ha d’abonar mes rere mes amb quotes a pagar a les entitats, tot i no haver ingressat res dels crèdits.

L’escrit d’acusació del fiscal explica que les dues dones van estrènyer llaços arran de la mort de la mare de la víctima. La incriminada es va guanyar l’amistat de la dona, fins al punt que van arribar a conviure durant dos anys. El Ministeri Públic sosté que l’acusada va actuar guiada amb la intenció d’obtenir un “enriquiment econòmic injust a costa” de l’afectada, “aprofitant-se de la situació de solitud i d’aïllament social en què estava immersa”. La Fiscalia recalca també que la víctima pateix un grau de discapacitat del 70%.

Segons el relat del fiscal, la processada va convèncer l’altra dona perquè suscrigués tres crèdits hipotecaris entre 2016 i 2017. L’afectada va creure que així podria disposar de diners i va signar un primer préstec per rebre 15.000 euros. Una companyia financera va lliurar la quantitat en sis xecs. Els talons, però, no van acabar en mans de qui va signar el contracte, sinó de qui l’acompanyava.

La Fiscalia assegura que la processada es va oferir per fer d’intèrpret de la dona sorda, però retreu que “no va transmetre amb exactitud i precisió les explicacions que el notari facilitava”. L’afectada hauria acceptat l’operació “desconeixent el seu veritable contingut”, apunta l’escrit d’acusació.

L’acusada hauria repetit la mateixa enganyifa altres dos cops, sosté el fiscal. El segon crèdit va ser una ampliació del primer préstec. La financera va lliurar 9.675 euros en cinc xecs que, un cop més, la incriminada va ingressar suposadament de forma indeguda.

L’última ensopegada on la víctima va caure va ser una hipoteca de 49.272,21 euros al banc Popular. De l’import total, 26.024,47 euros havien de servir per cancel·lar el crèdit adquirit a l’entitat financera. El banc va lliurar 13.000 euros en efectiu que, segons el Ministeri Fiscal, la processada es va quedar.

Més notícies
Un aparador a una botiga de Gràcia / LL

ENQUESTA | Estàs d’acord que els comerços obrin més diumenges i festius?

Notícia: ENQUESTA | Estàs d’acord que els comerços obrin més diumenges i festius?
Comparteix
L'ampliació horària incrementa l'obertura de botigues a zones turístiques a 27 diumenges
Notícia: ENQUESTA | Estàs d’acord que els comerços obrin més diumenges i festius? - Mobile
Manifestants independentistes tallant la circulació a la Meridiana / Jordi Play

VÍDEO | El passatger d’un cotxe agredeix un manifestant de la Meridiana

Notícia: VÍDEO | El passatger d’un cotxe agredeix un manifestant de la Meridiana
Comparteix
Ha propinat un cop de puny a un dels concentrats que interrompien el trànsit
Notícia: VÍDEO | El passatger d’un cotxe agredeix un manifestant de la Meridiana - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a febrer 22, 2022 | 12:58
    Pere febrer 22, 2022 | 12:58
    Si us plau, la paraula sordmut fa anys que no s'hauria d'utilitzar, és pejoratiu per a les persones sordes, ja que no són mudes.

Nou comentari

Comparteix