Collboni arrossega Colau a un pacte amb grans empreses per captar inversions

El primer tinent d'alcaldia impulsa la creació de Barcelona & Partners liderada per Barcelona Global i amb participació d'Agbar, el Banc Sabadell i Colonial entre d'altres companyies

L’Ajuntament posarà en marxa un programa de captació d’inversions a la ciutat que es gestionarà a través del pacte batejat com a Barcelona & Partners. El lidera la plataforma d’empresaris Barcelona Global i ja compta amb el suport de companyies com ara Agbar, Banc Sabadell, la immobiliària Colonial, la Fundació Puig i el despatx d’advocats Cuatrecasas, entre d’altres. Els tractes els ha tancat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Colloboni, des de l’àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, que el socialista dirigeix. Així ha sigut com en l’última comissió de govern, amb Ada Colau com a alcaldessa i la meitat de l’executiu municipal format pels comuns, s’ha aprovat un acord que situa l’alcaldessa al mateix bàndol que companyies com Agbar, amb la qual manté una llarga enemistat per l’empresa mixta Aigües de Barcelona, que una sentència del Tribunal Suprem va salvar contra el criteri de la màxima responsable de l’Ajuntament.

L’acord s’ha comunicat aquest dijous amb una nota de premsa asèptica en què ni tan sols s’esmenta Collboni, però forma part de la línia d’actuació del primer tinent d’alcalde per reconciliar l’empresariat de la ciutat amb l’Ajuntament i buscar partenariats que permetin finançar iniciatives i atraure inversions.

Segons el comunicat, la iniciativa público-privada Barcelona & Partners “identificarà i acompanyarà l’aterratge a Barcelona de projectes d’inversió i activitat econòmica de qualitat capaces de transformar el territori i crear llocs de treball”. La idea és “identificar sectors econòmics, institucions, empreses, mercats, territoris, inversors, perfils professionals i grans esdeveniments susceptibles de desenvolupar les seves activitats a Barcelona i desenvoluparà estratègies i programes per atreure’ls i també generarà projectes concrets d’atracció i implantació a Barcelona d’activitat econòmica transformadora del territori”.

Moment de crisi i emergència

Per als impulsors de la iniciativa, en l’actual “moment de crisi i emergència” per la pandèmia del Covid-19, “creixerà significativament la competència internacional per l’atracció d’empreses”. Recorden que hi ha iniciatives del mateix tipus a Londre, Àmsterdam, París, Milà i Berlín. Per això “Barcelona Global i l’Ajuntament veuen fonamental disposar d’un instrument público-privat orientat a resultats i que pugui canalitzar les aportacions i energies dels diferents actors de manera eficient i coordinada per maximitzar les oportunitats de la Gran Barcelona”. I escriuen “Gran Barcelona” en majúscules, per ressaltar el missatge metropolità que Collboni defensa com a futur de la ciutat.

Els impulsors de l’acord, Ajuntament i Barcelona Global, esperen que s’hi sumin altres administracions, com altres municipis de la zona, la Generalitat i fins i tot el govern espanyol.

Més informació

Nou comentari