Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni anuncia una auditoria externa per fer l’ajuntament més ‘business-friendly’
  • CA

El govern de comuns i socialistes ha pactat amb JxCat un pla per agilitzar la burocràcia municipal que han de fer les empreses de la ciutat i que alenteixen moltes inversions. En l’aprovació al ple de juny, el tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha anunciat que encarregaria una auditoria per tenir “una diagnosi externa dels processos de millora” i impulsar els canvis i la inversió necessaris perquè l’Ajuntament de Barcelona sigui una administració més business-friendly.

“És un punt feble que tenim com a ciutat”, ha assumit Collboni. No obstant, ha advertit que reformar els procediments interns serà “un projecte molt car i feixuc” perquè inclou digitalitzar molts tràmits. “Hi ha hagut manca d’inversió els darrers anys en digitalització”, ha advertit. Un cop la consultora entregui el seu informe i el govern l’analitzi, ha avançat, caldrà pactar entre govern i oposició “un calendari concret per entomar la qüestió”.

Els comuns, que no solen defensar que l’ajuntament faciliti els negocis, han tancant files amb el soci de govern. “Estem d’acord amb la necessitat de fer compatible l’agilitat amb la seguretat i les garanties jurídiques, no pot ser que vagin lligades només a retards i lentitud”, ha dit la tinenta d’urbanisme Janet Sanz. Ha obert la porta a simplificar la tramitació de fases successives d’una mateixa obra o les consultes prèvies i a delegar en col·legis professionals part dels informes que ara fa el consistori. 

El presidenta del grup de JxCat, Elsa Artadi, ha celebrat el compromís del govern de tenir el pla fet en tres mesos i ha remarcat l’urgència dels canvis ara que l’economia de la ciutat “penja d’un fil”. “El problema de les llicències és greu i recurrent, s’ha de revisar de dalt a baix”, ha avisat la regidora, que també ha subratllat la “dispersió de normes i protocols entre districtes”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa