Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desenes de clients coreans desborden diàriament una xurreria del Gòtic

Per Nadal, l’estrella K-Pop coreana Jisoo va escollir Barcelona per desconnectar del dia a dia. Havia sentit a parlar de la xurreria Manuel San Román, un local al centre del barri Gòtic que la televisió i les guies turístiques del seu país havien popularitzat. “No sabia qui era”, diu mesos més tard el cuiner de l’establiment. “Vaig veure que era famosa perquè va venir rodejada de seguretat”, recorda. Va ser al matí. Abans i després de comprar-se uns xurros, la influencer va estar-s’hi “una estona” per gravar el vídeo, recorda el treballador.

La xurreria, creada el 1968, ja era popular abans del vídeo famós al país asiàtic. L’anterior propietari, que parlava coreà, va aconseguir posicionar-la a les millors guies turístiques. Ara bé, des de l’aparició de la cantant encara ho és més. Desenes de coreans s’aturen a comprar sis xurros per 2 € en un negoci que triomfa enmig de Barcelona. Cap d’ells, això sí, pregunta per la influencer coreana. “No cal, venen perquè ja ho saben; és com si vingués ara Shakira, tothom sabria que ha estat aquí”, comenten les dependentes, que tenen les paraules clau en coreà darrere del taulell.

La xurreria té sempre cua | TOT Barcelona

Realitats i mites de la xurreria

L’allau de coreans és habitual en aquest petit local del Gòtic, que a qualsevol hora del dia té cua. La fama ha convertit la xurreria en mite, creant, inclús, realitats paral·leles. “Diuen que venen molts guies turístics de Corea del Sud, però només és un. La seva dona és asiàtica i tenim un acord amb ell”, explica la dependenta. “També ve una altra que porta grups de persones turques”, afegeix.

En tot cas, sí que admeten que la xurreria cada cop és més popular entre el públic asiàtic. S’ha convertit en una parada obligatòria pels influencers coreans i, de fet, des del negoci reconeixen que “molta gent s’atura a fer un vídeo”. Així, les xarxes han agafat el relleu de les guies turístiques i són elles, ara, qui segueixen popularitzant una xurreria que, per si no n’hi hagués prou, manté diàriament una cua de clients prou gran que la fan visible arreu del carrer de Banys Nous, un dels més transitats per turistes a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa