CCOO rebutja ampliar l’aeroport de Barcelona i defensa potenciar els de Girona i Reus

El sindicat considera que prolongar la tercera pista no atén criteris de cohesió territorial ni de sostenibilitat

CCOO de Catalunya ha rebutjat l’ampliació de la tercera pista de l’Aeroport de Barcelona, en ple debat aquesta setmana sobre el futur de la instal·lació. El sindicat ha defensat que els aeroports de Girona i Reus (Tarragona) estan “perfectament capacitats” per atendre l’increment del trànsit de passatgers un cop El Prat arribi al seu límit de capacitat. 

En un comunicat aquest divendres, recollit per Europa Press, el sindicat ha reclamació una major coordinació institucional i ha criticat que l’ampliació no respon a “criteris de cohesió territorial ni ambiental”. A més, ha lamentat que els treballadors de l’aeroport de Barcelona han de “patir contínuament les conseqüències d’una gestió que genera precarietat laboral i que s’expressa en múltiples vagues”.

CCOO s’aproxima així a la posició dels comuns sobre l’impacte ambiental del trànsit aeri i d’una eventual ampliació de la tercera pista. En canvi el socialistes, socis de govern a la capital i titulars d’alcaldies clau al delta del Llobregat, serien molt més favorables a fer aquestes obres d’extensió en comptes de redirigir passatgers a Girona i Reus.

Més informació

Nou comentari