Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell demana a les grans empreses que forcin l’Estat a negociar
  • CA

El nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha demanat a les grans empreses que forcin l’Estat espanyol perquè negociï amb el Govern de la Generalitat una sortida al conflicte polític que viu Catalunya. “La gran empresa, que té certa influència amb el poder de Madrid, hauria de pressionar l’Estat per asseure’s a parlar”, ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3.

Canadell ha insistit que per poder explotar el màxim potencial de l’economia catalana, que és el principal objectiu del seu equip, “el millor seria tenir un Estat propi, però mentrestant hi ha moltes coses a fer”. El cofundador de Petroli Independents ha recordat que tot i la inestabilitat política de l’últim any i mig, l’economia catalana ha seguit creixent per sobre de la mitjana estatal i s’ha preguntat “què hauria passat sense aquesta inestabilitat”.

[r:1]

L’empresari també ha rebatut les acusacions interessades sobre els perills de l’excessiva politització de la Cambra i ha recordat que en el seu discurs d’investidura va parlar molt d’economia i empresa. “Tenim moltes idees sobre com millorar el funcionament de la Cambra, però necessitem pressupost i, per tant, cal estudiar molt bé un nou sistema de finançament”. Un de les prioritats del nou comitè executiu és estudiar com es financen les cambres europees per agafar les millores pràctiques.

Els recursos de Tusquets

Preguntat pel recorregut dels recursos presentats per Carles Tusquets, Canadell s’ha mostrat tranquil. “Sempre és millor començar sense aquestes maniobres, però ahir vam sortir reforçats del ple d’investidura”, ha afegit. Canadell i la resta d’Eines de País van ser investits amb 36 dels 54 vots que es van emetre –sis empreses es van absentar per diversos motius–. De fet, només hi havia 30 representants d’Eines de País per una baixa d’última hora per qüestions de feina, o sigui que hi va haver sis empreses més que van donar-hi suport.

Sobre la relació amb la resta de candidatures, Canadell ha explicat com va ser la seva trobada amb l’impulsor dels recursos. “Tusquets em va venir a felicitar i em va assegurar que en el tema de desenvolupar l’economia del país podríem treballar plegats i amb això ja en tenim prou”. Eines de País ha reiterat que vol ser “inclusiva” amb totes les candidatures i ha assegurat que respectarà tots els posicionaments, però a canvi ha demanat a la resta que respectin les seves aspiracions per aconseguir un Estat propi i que busquin els punts en comú per potenciar l’economia catalana.

Més notícies
Canadell aguanta l’ofensiva de l’establishment i és investit president de la Cambra
Notícia: Canadell aguanta l’ofensiva de l’establishment i és investit president de la Cambra
Comparteix
Les candidatures de Carles Tusquets i Ramon Masià ha intentat evitar la constitució del ple enviant un notari per notificar la impugnació dels resultats
Canadell demana “unitat” als partits i recorda la injustícia que viuen els presos i exiliats
Notícia: Canadell demana “unitat” als partits i recorda la injustícia que viuen els presos i exiliats
Comparteix
El nou president de la Cambra de Comerç marca perfil independentista i ofereix col·laboració a les grans empreses per treballar per l'economia
Carles Tusquets, que ha guanyat un escó a la Cambra de Comerç de Barcelona, en un acte / ACN
Ofensiva de l’establishment contra la investidura de Canadell a la Cambra
Notícia: Ofensiva de l’establishment contra la investidura de Canadell a la Cambra
Comparteix
Un grup de 22 candidats i electors denuncien que el sistema de votació era massa complex i consideren que hi ha "vulneració dels drets fonamentals"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa