Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell demana “unitat” als partits i recorda la injustícia que viuen els presos i exiliats
  • CA

El nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha demanat “unitat” als partits independentistes per afrontar els reptes de futur de Catalunya i ha tingut un record pels presos polítics i exiliats en el seu primer discurs: “Us volem a casa”, ha dit davant dels membres del nou ple, alguns dels quals se’l miraven amb certa displicència i han evitat aplaudir-lo quan ha acabat de parlar.

“Sense la unitat dels partits no serà possible assolir tot el potencial del nostre país”, ha explicat Canadell mentre interpel·lava la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. “També us demanem diàleg, entre vosaltres, amb l’Estat, i sobretot amb tota la societat”, ha insistit. “Cal que expliqueu clarament a tots els racons del país perquè considereu que cal un Estat”. Chacón, que ha recollit el guant, ha demanat “lleialtat” a la Cambra de Comerç per afavorir el creixement econòmic i la dinamització del teixit productiu català.

Un missatge per a les grans empreses

Durant el discurs, que ha estat molt conciliador sense sortir de la seva línia independentista, Canadell també ha tingut paraules per a les “grans empreses” –representades al ple pel Banc Sabadell, CaixaBank, Criteria, Naturgy, PwC, el RACC o Mediolanum–, que sempre s’han mostrat contràries a la independència de Catalunya. “Sabem que el nostre somni potser no és exactament el vostre“, ha reconegut. “Us demanem que el respecteu i que penseu que també pot beneficiar les vostres empreses”.

El nou president de la Cambra de Comerç ha demanat que es respecti “la voluntat de la ciutadania”. Conscient de la distància que hi ha entre el posicionament del nou comitè executiu i el de moltes grans empreses, Canadell s’ha mostrat convençut que amb voluntat diàleg trobaran “espais per desenvolupar el màxim potencial econòmic” de Catalunya, que també és la màxima prioritat d’Eines de País. “Us emplacem a forçar l’Estat a respectar la voluntat del poble de Catalunya”, ha insistit.

Canadell també ha criticat amb duresa la manca d’inversió en infraestructures i les polítiques centralistes de l’Estat espanyol, que són un pal a la roda de l’economia catalana. “Catalunya és la regió amb major potencial de creixement econòmic de tota la UE“, ha assegurat. “Estats amb una població similar, com Àustria, Finlàndia i Holanda, generen molta més riquesa i la diferència és que Catalunya no té un Estat que li vagi a favor”.

Més notícies
Canadell aguanta l’ofensiva de l’establishment i és investit president de la Cambra
Notícia: Canadell aguanta l’ofensiva de l’establishment i és investit president de la Cambra
Comparteix
Les candidatures de Carles Tusquets i Ramon Masià ha intentat evitar la constitució del ple enviant un notari per notificar la impugnació dels resultats
Carles Tusquets, que ha guanyat un escó a la Cambra de Comerç de Barcelona, en un acte / ACN
Ofensiva de l’establishment contra la investidura de Canadell a la Cambra
Notícia: Ofensiva de l’establishment contra la investidura de Canadell a la Cambra
Comparteix
Un grup de 22 candidats i electors denuncien que el sistema de votació era massa complex i consideren que hi ha "vulneració dels drets fonamentals"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa