Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Can Batlló aplegarà 80 projectes d’empreses cooperatives
  • CA

El gran viver d’empreses cooperatives que es construeix a l’antic complex industrial de Can Batlló es condicionarà per encabir-hi 80 projectes de futures empreses alhora. Les instal·lacions del futur BLOC4BCN aspiren a convertir-se en “el pol de promoció del cooperativisme i d’incubació i acceleració de cooperatives i projectes d’economia social i solidària més important d’Europa” i es preveu que s’inauguri durant el tercer trimestre de 2023.

Les obres van arrencar fa cosa d’un any i l’Ajuntament hi inverteix 8,5 milions d’euros per rehabilitar i adequar l’edifici. L’espai sumarà 4.500 metres quadrats i s’espera que s’hi allotgin embrions d’empreses dels sectors de l’alimentació sostenible i agroecologia, l’atenció i cura de les persones, el comerç de proximitat, la cultura, l’energia, l’habitatge, la mobilitat, la tecnologia, el turisme i el tèxtil.

Un espai obert al públic

La incubadora serà “un equipament obert a la ciutat”, segons l’Ajuntament, que enumera que diposarà d’espai de coworking, mòduls i espais-taller relacionats amb activitats manuals o semi industrials, així com espais de formació, assessorament i activitats públiques relacionades amb l’economia social. També s’impartirà formació i assessorament. “Aquests espais d’incubació de projectes i viver d’empreses han de ser una oportunitat per generar sinergies i iniciatives d’intercooperació entre els diferents projectes presents a l’equipament”, destaca el Consistori.

Imatge virtual del futur viver cooperatiu de Can Batlló / Ajuntament de Barcelona
Imatge virtual del futur viver cooperatiu de Can Batlló / Ajuntament de Barcelona

El govern municipal explica que treballa amb entitats i cooperatives de l’àmbit de l’alimentació i el tèxtil per dissenyar dos espais de tallers totalment equipats. L’equipament també establirà relació amb els serveis de Barcelona Activa a Sants-Montjuïc, amb programes específics de suport a l’ocupació i l’activitat econòmica del districte, sobretot d’acompanyament a la inserció, orientació laboral i defensa dels drets laborals.

L’Ajuntament assegura que el projecte de BLOC4BCN neix amb la pretensió d'”enfortir les empreses de l’economia social i solidària de Barcelona” i, alhora, tenir “impacte tant a l’àrea metropolitana com a la resta de Catalunya”. El Consistori explica que l’equipament se sostindrà amb ingressos propis i amb contribucions de la mateixa corporació local i de la Generalitat. Entitats representatives de l’economia social i solidària gestionaran l’edifici.

Ateneu Cooperatiu

Quan acabi de reformar-se, el BLOC4BCN disposarà de 4.527’35 metres quadrats distribuïts en dues plantes. Les obres s’han vist alterades els últims mesos per la troballa de restes arqueològiques de diferents èpoques.

L’Ajuntament comenta que la rehabilitació de l’edifici preserva “els trets característics de l’arquitectura industrial: ordre, repetició i simplicitat estructural; i mantenir els valors històrics i arquitectònics de l’edifici”. La remodelació busca potenciar les peces originals “de la façana, mantenint la espacialitat interior amb una estructura de coberta d’encavallades metàl·liques de grans llums”.

A més, serà la seu de les activitats de l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona. Es tracta d’un servei públic encarregat de la promoció i la difusió del cooperativisme. Ara s’allotja de manera provisional des de 2017 a una nau contigua a Can Batlló.

Més notícies
Vista aèria de l'Estació de Sants. Plaça dels Països Catalans AJUNTAMENT DE BARCELONA
L’estació de Sants espera l’eterna reforma que li faci justícia
Notícia: L’estació de Sants espera l’eterna reforma que li faci justícia
Comparteix
El major hub ferroviari de Catalunya necessita una transformació urgent per guanyar capacitat i un redisseny que el cusi als barris
Els dos esquelets de l'època romana trobats a Can Batlló durant les obres d'urbanització / Vanesa Triay / Atics SL / Europa Press
Nova troballa de restes humanes amb segles d’història a Can Batlló
Notícia: Nova troballa de restes humanes amb segles d’història a Can Batlló
Comparteix
Desenterrats dos esquelets de l'època romana dos mesos després de trobar-se un jaciment neolític
Un dispositiu dels Mossos, en una imatge d'arxiu / CME
Agressió mortal a Montjuïc i dos sensellar ruixats amb líquid inflamable
Notícia: Agressió mortal a Montjuïc i dos sensellar ruixats amb líquid inflamable
Comparteix
Revetlla de Sant Joan més amarga a la ciutat que a les platges
Façana del carrer Pallars de l'antiga fàbrica de Cacaolat al Poblenou / Jordi Play
La decrèpita fàbrica de Letona del Poblenou, a subhasta
Notícia: La decrèpita fàbrica de Letona del Poblenou, a subhasta
Comparteix
La disputa de dos fons d'inversió pels deutes contrets des de la bombolla acaba als tribunals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa