Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Agressió mortal a Montjuïc i dos sensellar ruixats amb líquid inflamable
  • CA

La revetlla de Sant Joan ha estat relativament tranquil·la a les platges de Barcelona, però el balanç és molt menys positiu fora del litoral. Un home de 41 anys ha mort per una agressió amb arma blanca a Montjuïc, segons ha informat aquest divendres el tinent d’alcaldia de seguretat de la capital, Albert Batlle, en l’habitual informe d’incidents a primera hora del matí. També destaca una agressió contra dues persones sense sostre al Raval, ruixades amb líquid inflamable.

L’atac mortal han tingut lloc pels volts de les 6 del matí en unes escales situades al capdamunt del carrer Lleida, a prop de la Ciutat del Teatre de Montjuïc. Dues persones estarien implicades en l’agressió i s’han donat a la fuga. La Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra a Barcelona indaga l’autoria i les circumstàncies del cas.

La policia catalana ha rebut un avís a través del Servei d’Emergències Mediques (SEM) “per una persona ferida a la via pública”, informa en un comunicat. “En arribar al lloc, els agents han localitzat l’home, que es trobava ferit de gravetat i que finalment ha mort”, assenyalen. Es tracta d’un dels punts més coneguts de cruising –sexe entre gais a l’espai públic– a la ciutat de Barcelona, tot i que per ara no hi ha informació sobre la connexió entre aquesta circumstància i l’agressió.

Sensellar ruixats amb líquid inflamable

A banda, s’ha produït una agressió contra una parella de persones sense sostre a l’avinguda Drassanes de Ciutat Vella. Un individu se’ls ha acostat cap a les 8h del matí i els ha ruixat amb líquid inflamable. Afortunadament han pogut fugir del lloc i buscar pel seu propi peu atenció mèdica en un centre sanitari, ja que han sofert cremades lleus a la cara. No ha calgut hospitalitzar-los i no perilla la seva vida.

Patrulles de la Guàrdia Urbana s’han desplaçat al lloc dels fets i “han aconseguit la descripció del presumpte autor, el qual ha estat detingut als voltants de la mateixa zona poc abans de les 11 del matí”, han indicat fonts municipals al TOT Barcelona aquest migdia. L’arrestat ha estat traslladat a dependències dels Mossos d’Esquadra. La investigació passa ara a mans de la policia catalana, que és qui determinarà a quin delicte s’enfronta finalment l’acusat. Segons ha avançat El País, es tractaria d’un home sense sostre. Fonts municipals matisen que la policia ho sospita però no en té confirmació per ara.

Albert Batlle havia donat les primeres informacions disponibles sobre el cas a primera hora, al balanç matinal de Sant Joan. El tinent ha titllat el cas de “temptativa d’homicidi” i ha informat llavors d’una sola persona sense llar ruixada amb “líquid inflamable”, per tant amb presumpta intenció de cremar-la viva. Es tracta d’un modus operandi que recorda al conegut assassinat de la sensellar Rosario Endrinal a Sarrià-Sant Gervasi el desembre de 2005.

La fundació Arrels, dedicada a l’atenció de persones sense sostre, ha condemnat l’atac. L’entitat ha recordat que el 46% de les persones que dormen al carrer a Barcelona diuen haver patit violència física o verbal i ha assegurat que la xifra real és encara més alta: “Quan vius al ras, arribes a creure que patir violència és normal”.

Dues agressions sexuals i un abús

El balanç policial a la ciutat deixa més de trenta incidències arreu de la ciutat amb diligències d’investigació obertes. Destaquen dues agressions sexuals i un abús sexual denunciats. També hi ha hagut almenys 3 robatoris amb violència i intimidació i la Guàrdia Urbana ha fet fins a 14 detencions, 9 d’elles per furts. Uns 800 agents de policia, entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, han participat a l’ampli dispositiu previst per aquesta nit i al desallotjament de les platges a partir de quarts de set del matí.

Home mort a casa a l’Hospitalet

Al principal veí de la capital, l’Hospitalet de Llobregat, hi ha hagut també una mort destacada aquesta matinada. Un home ha perdut la vida per l’incendi del seu pis, al carrer Montseny. L’habitatge ha quedat completament calcinat, però la resta del bloc no ha resultat afectat. Els Mossos investiguen les causes del foc.

Més notícies
Barcelona disposa d'una oficina de troballes / Foto: ACN
Una trentena d’incidents amarguen una revetlla de Sant Joan massiva a Barcelona
Notícia: Una trentena d’incidents amarguen una revetlla de Sant Joan massiva a Barcelona
Comparteix
VÍDEOS | Platges desbordades amb unes 60.000 persones i algun fanalet prohibit
Control de la Guàrdia Urbana a l'Eixample / GUB
Continua la cerca del conductor fugat després d’un atropellament
Notícia: Continua la cerca del conductor fugat després d’un atropellament
Comparteix
Un cotxe de color blanc hauria causat un ferit greu aquesta matinada a la Zona Franca
Una ocupant desallotjada de Casa Àfrica en cadira de rodes / Xavi Hurtado
Baixen les ocupacions de pisos a Barcelona
Notícia: Baixen les ocupacions de pisos a Barcelona
Comparteix
Cauen un 6,7% en dos anys i cap va ser en pisos habitats durant 2021
Una foguera de Sant Joan a Barcelona AJUNTAMENT DE BARCELONA
Sant Joan, la festa més “reprimida i perseguida” pels poders públics
Notícia: Sant Joan, la festa més “reprimida i perseguida” pels poders públics
Comparteix
L’Ajuntament de Barcelona ha limitat a sis les grans fogueres durant la revetlla. El món de la cultura popular alerta que es vulnera la llibertat d’expressió cultural

Comentaris

  1. Icona del comentari de: GANXÓ a juny 24, 2022 | 12:30
    GANXÓ juny 24, 2022 | 12:30
    Una persona sense llar ha estat ruixada amb “líquid inflamable” amb presumpta intenció de cremar-la viva, Em sento lliberal, respecto molt als meus semblants però: SI PODEN DETENIR A AQUESTA/S MAL ANIMA, QUE EL JUTGIN D'ACORD AMB ELS MEUS PRINCIPIS. TAN A ELL/S COM AL SEU ADVOCAT ELS RUIXARIA TAL CUAL HAN FET I AL JUTGE QUE FACI DE JUTGE SINO A LA PIRA AMB ELLS. QUE ELS HI FOTIN FOC TAMBÉ. AH ! AQUELL DIA FESTA PAGADA PER TOTS ELS SANIRARIS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa