Barcelona recuperarà els vols directes a Mèxic si prospera un projecte d’Emirates Airline

La companyia reprèn les converses amb les autoritats mexicanes per fer el trajecte Dubai-Mèxic amb escala al Prat

Les negociacions entre els Emirats Àrabs Units i Mèxic per obrir un vol de Dubai a la capital mexicana a través de Barcelona s’han reprès, segons ha anunciat Arabian Business. L’ambaixador dels Emirats a Mèxic, Ahmed Hatem Al-Menhali, i el ministre de Comunicacions i Transports pel país llatino-americà, Alfonso Morán, estan en converses per recuperar el projecte del qual havien parlat mesos enrere però que es va deixar en suspens perquè els mexicans no podien autoritzar que el vol fos diari.

L’oferta era per fer-lo tres dies a la setmana, aprofitant slots de baixa demanda de l’aeroport de la capital de Mèxic. Emirates Airline va retirar-se al setembre del projecte perquè era inviable operar el vol només tres dies a la setmana, una freqüència que no els permetria rendibilitzar la inversió necessària i que seria poc pràctica per als clients.

Ara, després d’unes obres que s’han fet a l’aeroport de Mèxic, hi ha la possibilitat d’obrir el vol i operar-lo diàriament, de manera que es reprèn el projecte. Com que el vol no es pot fer directe entre Mèxic i Dubai –els avions no poden carregar prou combustible quan s’enlairen a la capital mexicana a causa de l’alçada sobre el nivell del mar–, el projecte s’acull als anomenats vols de cinquena llibertat, que impliquen fer un trajecte entre dues ciutats de fora de la UE però fent escala en un aeroport comunitari, que en aquest cas seria el de Barcelona. Això permet embarcar passatgers en aquesta escala i, a la pràctica, per al Prat seria una fórmula per recuperar el vol a Mèxic que es va perdre quan Aeromexcio va deixar  la ruta.  

Més informació

Nou comentari