Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona perd el 40% dels caixers en només tres anys
  • CA

Barcelona ha perdut el 40% dels caixers automàtics que disposava fins a 2018. En tan sols tres anys, la capital ha passat de comptabilitzar 1.214 terminals al carrer per extreure diners en efectiu i realitzar operacions bancàries a 717 durant el 2021. S’han suprimit 497 en un trienni, segons les dades que l’Ajuntament de Barcelona ha revelat aquest dimarts.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha fet esment al problema les últimes setmanes, en especial per les dificultats d’accés a efectiu que suposa per a gent gran. Alhora que ha crescut un moviment arreu de l’Estat impulsat pels pensionistes perquè no es perdi l’atenció personalitzada a les sucursals bancàries, Collboni ha plantejat que l’Ajuntment arribi a acords amb les entitats financeres per instal·lar caixers a equipaments municipals, com centres cívics i casals de la gent gran. El tinent d’alcalde addueix que pal·liaria el tancament d’oficines dels darrers anys i les dificultats que suposa en alguns barris per accedir a diners en metàl·lic amb seguretat.

Collboni s’ha reunit amb representants de les entitats de la Comissió Permanent del Consell de la Gent Gran i altres associacions de protecció de drets dels consumidors per cercar solucions als inconvenients que la manca de caixers suposa en algunes zones de Barcelona. El tinent ha assegurat que la voluntat de l’Ajuntament és “forçar les entitats bancàries i, alhora, facilitar-los solucions a aquesta problemàtica”.

“Els caixers de les entitats bancàries no tenen consideració de servei públic i, per tant, no podem obligar a posar-los“, ha explicat el regidor socialista. En tot cas, ha matisat que sí que fan una part de funció de servei públic i que per això cal buscar solucions. L’Ajuntament de Barcelona preveu desenvolupar una “banca quilòmetre zero” i realitzarà una prova pilot els propers tres mesos per avaluar la instal·lació de caixers en equipaments municipals, que haurà de ser assumit per la banca, que, a més, haurà de pagar un cànon per ocupar-los espais.

Més notícies
Cirurgia fina al Jardí Botànic i el Castell dels Tres Dragons
Notícia: Cirurgia fina al Jardí Botànic i el Castell dels Tres Dragons
Comparteix
Les seus del Museu de Ciències Naturals afronten obres de millora, una nova direcció i un repte urbanístic
La pobresa energètica ha guanyat protagonisme al segle XXI / Pixabay - kropekk_pl
Creix el nombre de barcelonins que demanen descompte al rebut de la llum
Notícia: Creix el nombre de barcelonins que demanen descompte al rebut de la llum
Comparteix
S'incorporen 1.600 llars al bo social i ja són més de 18.000 famílies de Barcelona que Endesa auxilia amb una rebaixa a la factura

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a febrer 01, 2022 | 23:28
    fat boy febrer 01, 2022 | 23:28
    Posats a no tenir atencio personalitzada perque teniu comptes en bancs espanyols?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa