Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni proposa instal·lar caixers en edificis públics de Barcelona
  • CA

El primer tinent d’alcalde de Barcelona i líder del PSC a l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha plantejat proposar a les entitats bancàriques instal·lin caixers automàtics a equipaments municipals per poder extreure diners en efectiu. La suggerència de Collboni, que l’ha expressada en una entrevista a l’agència Efe recollida a diferents mitjans, coincideix amb els anuncis de reducció de plantilles i el tancament de sucursals de grans entitats financeres com Caixabank, el Sabadell o el BBVA dels últims mesos.

“El tancament de bancs i caixes afecta especialment les persones grans”, ha apuntat el tinent d’alcalde de Barcelona en un missatge a Twitter. Sota aquesta premissa, Collboni ha defensat plantejar als bancs “instal·lar caixers automàtics en equipaments municipals de Barcelona”. El dirigent socialista ha avançat que l’Ajuntament presentarà la idea als bancs en una reunió prevista per aquest mes de gener.

Segons Collboni, els centres cívics o casals de la gent gran són espais públics susceptibles d’oferir-los als bancs perquè ubiquin caixers en barris on s’hagin tancat oficines bancàries i on ens veïns es puguin trobar amb dificultats per extreure diners en metàl·lic. Collboni sosté que els últims anys “hi ha hagut un autèntic desmantellament de la xarxa d’oficines bancàries que presten un servei molt important per a la gent gran, que busquen tenir l’efectiu que necessiten per anar al supermercat o comprar el pa”.

El tinent d’alcalde destaca que, amb la pandèmia, s’ha estès el pagament per via electrònica, però avisa que hi ha “un percentatge de persones grans que no tenen accés a les noves tecnologies i que, ara com ara, no tenen accés a un caixer a menys un quilòmetre“. Collboni afegeix com a argument a favor per la instal·lació de caixers d’entitats financeres en edificis públics que serviria per gener un “un entorn segur i accessible a prop de casa” perquè gent gran obtingui efectiu.

Més notícies
Grafiti contra la presidenta de TMB, Laia Bonet / CGT
Els sindicats collen Bonet pel cas del conductor acusat a Twitter
Notícia: Els sindicats collen Bonet pel cas del conductor acusat a Twitter
Comparteix
CGT torna a demanar la dimissió de Bonet mentre el comitè continua reclamant mesures després que s'exculpés el treballador
Sortida del sol a Barcelona des de l'Observatori Fabra / Alfons Puertas (Observatori Fabra de Barcelona)
Canvi radical del temps a Barcelona de cara a la cavalcada de Reis
Notícia: Canvi radical del temps a Barcelona de cara a la cavalcada de Reis
Comparteix
S'esperen màximes de 13 graus, molt lluny dels 22 ºC que es van registrar l'1 de gener a l'Observatori Fabra

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 04, 2022 | 18:47
    Ricard gener 04, 2022 | 18:47
    Si hi ha caixers automàtics als edificis públics es podran pagar els impostos amb moltíssima més facilitat: Del caixer a la finestreta. Per pagar tot han de ser facilitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa