Canvi radical del temps a Barcelona de cara a la cavalcada de Reis del 5 de gener. Dimecres s’esperen màximes que no sobrepassin els 13 ºC, unes xifres que queden molt lluny dels valors registrats el primer dia de 2021, quan a l’Observatori Fabra es van assolir el rècord de temperatura màxima d’un mes de gener, amb 21,9 ºC. Una xifra insòlita per l’època de l’any i que s’ha degut a un anticicló que ha provocat que a zones com el Raval o el Parc de la Ciutadella encara fes més fred, amb 16,4 ºC i 18 ºC, respectivament, que a capes superiors, com als 411 metres d’altura, on se situa l’Observatori Fabra. El motiu? Un front que arriba des de l’oceà Atlàntic i que començarà a entrar al país aquest mateix dimarts, a la zona de ponent.

A Barcelona la jornada de dimarts es preveu plàcida, amb sol i temperatures que han fregat els 21 graus, segons les dades de l’estació automàtica de l’Observatori Fabra. Pot haver-hi la presència d’alguns núvols, però en cap cas enfosquiran el cel. Ja de nit i durant la matinada es preveu un canvi important de les temperatures. De fet, els pronòstics indiquen pluges, si bé és cert que de molt baixa intensitat, entorn de les 5 h i les 6 h del matí. Malgrat aquests petits ruixats, la previsió actual indica que no hi haurà pluges durant la cavalcada de Reis, que començarà a partir de les 18.15 h.

De cara a dijous les temperatures encara seran més baixes. Rondaran els sis graus de mínima i els 12 de màxima. Per tant, es notarà aquest canvi sobtat del temps que, de totes maneres, s’acosta a un clima més propi del mes de gener a Barcelona. Encara que les temperatures siguin baixes, la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) indica que durant tota la jornada lluirà el sol.

Nou comentari