Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Reis d’Orient desembarcaran sense públic i no llançaran caramels
  • CA

Els contagis disparats per l’expansió de la variant òmicron en plena sisena onada de la Covid condicionaran el retorn de Ses Majestats els Reis d’Orient a Barcelona. Després que la pandèmia obligués l’any passat a cancel·lar la tradicional desfilada de cada 5 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar desembarcaran aquest dimecres sense públic que els aclami, com acostumava a fer-se al Moll de la Fusta. Els Reis seran rebuts per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al Port de Barcelona i no es permetrà que s’hi aplegui gent. La cavalcada de Ses Majestats sí que recorrerà enguany la capital catalana, però aquest cop mancaran els caramels, que no es llançaran des de les carrosses.

Tant la impossibilitat d’accedir a saludar Ses Majestats quan baixin del pailebot Santa Eulàlia com l’absència de caramels pretenen evitar amuntegaments durant la recepció i el recorregut de la vigília de Reis, que s’ha decidit mantenir tot i l’increment disparat de contagis de Covid que torna a posar els serveis sanitaris a la vora de la saturació. Alhora, l’Ajuntament justifica que no es reparteixin caramels aquest cop per evitar que els espectadors es baixin la mascareta mentre el sèquit reial travessa Barcelona.

En aquest sentit, el consistori prega que la mascareta es dugui posada durant tota la cavalcada, agrupar-se en grups bombolla sense barrejar-se amb persones amb què no es convisqui i mantenir la “màxima distància possible entre grups bombolla per evitar aglomeracions”. “És una cavalcada molt llarga, de gairebé cinc quilòmetres, a carrers molt amples. Demanem ocupar al màxim l’espai per mantenir les distàncies de seguretat“, ha demanat el cap de programes culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Esteve Carames.

El patge Gregori, durant la presentació de la cavalcada de Reis de 2021 / Jordi Play
El patge Gregori, durant la presentació de la cavalcada de Reis de 2021 / Jordi Play

S’espera que els Reis desembarquin a Barcelona cap a les 16.00 hores. La rebuda es podrà seguir a través de la web de Barcelona Cultura i les xarxes socials de l’Ajuntament. Un cop que Colau els hagi lliurat el pa, la sal i les claus que obren totes les cases de Barcelona per repartir els regals, Ses Majestats partiran en la cavalcada a partir de les 18.15 hores.

El trajecte no varia respecte altres anys, però serà “més esponjat” per complir amb les mesures sanitàries, segons l’Ajuntament. La comitiva arrencarà a l’avinguda del Marquès de l’Argentera i, entre altres vies, creuaran la Via Laietana, la plaça Urquinaona, la plaça Catalunya, la plaça Universitat i la plaça Espanya. L’itinerari acabarà cap a les 21.10 hores a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Els integrants del seguici reial baixen d’unes 1.300 persones a unes 800. El pressupost de l’espectacle és d’uns 850.000 euros.

Novetats de la comitiva

Una de les grans novetats d’enguany és que els Reis compartiran carrossa. Ses Majestats es desplaçaran junts en un vehicle doble. L’Ajuntament diu que es tracta d’un canvi excepcional, només previst per aquest any, marcat pel repunt d’infeccions de Covid. El consistori diu que es deu a “un gest per mostrar l’amistat” que uneix els tres sobirans de l’Orient.

A més, Melcior, Gaspar i Baltasar estrenaran vestits, i s’anuncia que les carrosses circularan a un “ritme més pausat” que altres cops. A cadascun dels sis blocs en què es dividirà la cavalcada hi haurà uns patges que informaran de l’arribada de la comitiva reial en llengua de signes.

Enguany s’incorporen la carrossa Barcelona -que s’anuncia com un espai de ball i festa per donar la benvinguda als Reis- i el carter Olmut, un gegant de set metres d’altura construït amb les cartes dels infants de la ciutat i que representa la il·lusió de la nit més màgica de l’any. Alhora, l’Estel de la cavalcada lluirà una cua més llarga. Al seguici se sumaran autobusos antics de TMB, que enguany commemorà el centenari de la xarxa pública de bus. I, és clar, no faltarà el camió amb els carboners i els sacs de carbó per als nens i nenes que no han acabat de ser bons des de l’última visita dels Reis d’Orient.

Més notícies
L'infectòleg Robert Güerri, de l'Hospital del Mar, en una imatge d'arxiu / Laura Fíguls (ACN)
El ‘flurona’ de Covid i grip arribarà “segur” a Catalunya, segons Güerri
Notícia: El ‘flurona’ de Covid i grip arribarà “segur” a Catalunya, segons Güerri
Comparteix
El coordinador de Covid-19 a l'hospital del Mar dóna per feta l'expansió de la doble infecció israeliana
Gos abandonat al Poblenou / Guàrdia Urbana
Rescatat un gos abandonat des de fa una setmana al Poblenou
Notícia: Rescatat un gos abandonat des de fa una setmana al Poblenou
Comparteix
Es calcula que el 14% dels animals abandonats acaba vivint de forma permanent a centres d'acollida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa