Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rescatat un gos abandonat des de fa una setmana al Poblenou

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha rescatat un gos al barri del Poblenou que es creu que fa una setmana que està abandonat en una casa. La policia local ha informat dels fets a través de les xarxes socials. “Dimecres [29 de desembre] vam ser alertats sobre un gos a la terrassa d’uns baixos del Poblenou amb indicis d’abandonament des de feia una setmana i sense gairebé aigua ni menjar”, han informat a Twitter. “Com no vam poder contactar amb els propietaris, el vam intervenir i el vam traslladar al CAAB [Centre d’Acollida d’Animals de Companyia]”, han afegit.

Durant les festes de Nadal solen ser habituals els regals d’animals de companyia. Alguns d’ells acaben sent abandonats. De fet, es calcula que el 14% dels animals que s’abandonen viuen de manera permanent als centres d’acollida, informa l’Ajuntament. És per això que el consistori demana als veïns i veïnes de la ciutat que pensin bé la decisió de regalar un animal domèstic. “No és una joguina”, remarquen.

Barcelona disposa d’un cercador d’animals perduts. Aquest inici de 2022 es busquen 15 gossos i set gats. També hi ha un manual on es donen consells sobre tinença responsable. Un dels requisits obligatoris és identificar l’animal de companyia amb un microxip i amb una xapa penjada al coll amb les dades bàsiques perquè pugui ser retornat en cas de pèrdua o robatori.

Barcelona, “amiga” dels animals des de 1998

Barcelona és una ciutat “amiga” dels animals des de l’any 1998. “Els protegeix i els dona drets, i ha estat pionera i referent per a altres ciutats i municipis pel que fa a la legislació a favor dels drets dels animals”, explica l’Ajuntament. La capital, a més, disposa d’una xarxa d’àrees d’esbarjo per a gossos, on les mascotes poden córrer, jugar i fer les seves necessitats. Aquesta xarxa es troba en ple desenvolupament i l’objectiu és que cada districte disposi d’una àrea de més de 700 m2 que permetrà afavorir la convivència entre les persones, els animals i l’entorn.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cristina a gener 03, 2022 | 10:44
    Cristina gener 03, 2022 | 10:44
    Es muy importante que los animales de compañía sea de tú familia como la ley en breve confirmarà💪💪💪💪💪🐱🐱🐱🐱👌👌👌👌. Però también es importante que cuando te denuncien por supuestos ruidos a las 11,30 en tú casa la denuncia te llegue por ese motivo no por ruido de animales domésticos cuando tienes dos gatos. Gracias a mi ex vecino por el cuál tuve que vender mi casa. El Dharma existe. Y los animales son el mejor regalo de la Divinidad.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa