Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta òmicron: més de 3.000 casos diaris a Barcelona
  • CA

La sisena onada manté el seu avanç imparable a Barcelona i està batent tots els rècords de contagis des de l’inici de la pandèmia. La irrupció de la variant òmicron, molt més transmissible que la delta, ha disparat el nombre de positius a la capital catalana, que aquesta setmana ha registrat una mitjana de més de 3.000 casos diaris.

Segons les dades provisionals de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), des del dilluns s’han detectat més de 15.600 positius a Barcelona, pràcticament el doble que en tota la setmana passada i cinc vegades que a principis de mes. El dimecres es va assolir el rècord absolut de contagis diaris amb 3.429 positius.

Durant tota la cinquena onada només en una ocasió es van superar els 3.000 contagis diaris –el passat 12 de juliol, quan va tocar sostre– i aquesta setmana ja s’ha sobrepassat la xifra tres vegades en cinc dies. I no són més perquè durant el cap de setmana, que a més coincideix amb Nadal i Sant Esteve, no es fan tantes proves.

Com afecta els hospitals?

Des de l’arribada de la variant òmicron, les autoritats sanitàries han intentat determinar com afecta les hospitalitzacions per avaluar el risc de col·lapse del sistema. Diversos estudis asseguren que els pacients infectats amb la nova variant tenen menys probabilitats d’acabar a l’hospital –gràcies en bona mesura a l’efecte de les vacunes–, però encara no s’ha determinat exactament en quina proporció.

Actualment, a Barcelona hi ha unes 200 persones ingressades, de les quals més o menys la meitat són a l’UCI. Durant el pic de contagis de la cinquena onada, amb un nombre de casos similar a l’actual, n’hi havia unes 250, però són dos moments difícils de comparar. A l’estiu, un cop assolit el pic de contagis, els ingressos hospitalaris va seguir creixent durant dues setmanes.

De fet, en les dues setmanes que van del 12 i al 26 de juliol, quan els contagis anaven clarament de baixada, els ingressos hospitalaris es van multiplicar per tres i va estar a punt d’arribar als 600. Encara no se sap si la sisena onada ha tocat sostre –ni quan ho farà– i, per tant, fins d’aquí a unes setmanes no es podrà saber amb certesa com afectarà els hospitals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa