Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Creix el nombre de barcelonins que demanen descompte al rebut de la llum
  • CA

Creix el nombre de barcelonins que han sol·licitat inscriure’s al bo social d’Endesa per obtenir un descompte al rebut de la llum que els ajudi a pagar la despesa. L’empresa elèctrica ha informat aquest dimarts que 1.600 llars de Barcelona es van incorporar al programa d’ajudes durant 2021 per abonar la factura elèctrica i que s’estén ja a 18.174 famílies adherides a la capital catalana.

El bo social concedeix una reducció sobre el preu de la llum a què tenen dret pensionistes, famílies nombroses, persones en situació de vulnerabilitat econòmica i afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid. Endesa quantifica que més de 9.800 llars abonades a l’ajut són vulnerables i tenen el rebut rebaixat un 60%. A banda, més de 8.300 famílies de Barcelona a qui l’elètrica ha concedit el bo social estan qualificades com a “vulnerables severes”. En aquest cas de grau elevat de pobresa, els beneficiaris de l’ajut estan eximits de pagar el 70% del rebut.

La companyia assenyala que les rebaixes actuals es troben vigents per decret llei fins al pròxim 30 d’abril, quan es preveu que es retalli el percentatge que es resta a la factura. “Després d’aquesta data els descomptes tornaran a ser del 25% pels clients vulnerables i del 40% pel vulnerables severs, tal i com estableix la normativa”, ha apuntat Endesa en un comunicat.

L’elèctrica xifra un 60% de renovacions del descompte a Barcelona al llarg de 2021 i un 40% de noves sol·licituds durant l’any passat. El 61% dels adherits al bo social són llars desfavorides; un 32%, famílies nombroses; el 6%, pensionistes, i l’1% són col·lectius afectats per la crisi econòmica atiada per la pandèmia i que s’hi poden acollir, en principi, fins al 28 de febrer d’acord als decrets del Govern espanyol. Endesa afegeix que, segons els criteris marcats per l’Estat, el 54% són considerats vulnerables i el 46%, vulnerables severs.

Durant el primer trimestre de 2022, a 2.339 llars de Barcelona se li esgota el bo social. Endesa ha iniciat una campanya per informar-los del procediment per sol·licitar la renovació de l’auxili.

Més notícies
Recreació virtual de pisos públics a la Fira de Montjuïc / Ajuntament de Barcelona
Acord Fira-Ajuntament per transformar i obrir el recinte de Montjuïc
Notícia: Acord Fira-Ajuntament per transformar i obrir el recinte de Montjuïc
Comparteix
L’espai expositiu es compactarà per encabir 500 pisos protegits i 6 equipaments
Jordi i Gemma Montull en imatge d'arxiu / Pol Solà (ACN)
La jutgessa revoca el tercer grau que la Generalitat va atorgar a Montull
Notícia: La jutgessa revoca el tercer grau que la Generalitat va atorgar a Montull
Comparteix
Conclou que la concessió de la semillibertat a la mà dreta de Fèlix Millet en l'expoli del Palau de la Música va ser massa prematura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa