Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La jutgessa revoca el tercer grau que la Generalitat va atorgar a Montull
  • CA

El jutjat de vigilància penitenciària número 2 ha acceptat un recurs de la Fiscalia per revocar el tercer grau penitenciari que el Departament de Justícia de la Generalitat va concedir el setembre passat a Jordi Montull, ex número dos del Palau de la Música i condemnat amb Fèlix Millet per l’expoli de fons de la institució cultural barcelonina. La jutgessa considera que va ser prematur concedir el règim obert amb què Montull podia passar el dia fora de la presó de Brians i només tornar-hi a dormir.

La Generalitat va acceptar atorgar un règim de semillibertat a Montull després de complir 14 mesos íntegres dels set anys i mig de presó que se li van imposar. L’exdirectiu -que té 78 anys- va ser declarat culpable d’apropiar-se de 23 milions del Palau de la Música amb Millet i ocultar el finançament il·legal de Convergència Democràtica, que va cobrar 6,6 milions d’euros de comissions il·legals que el partit va rebre a canvi de concedir obres públiques a Ferrovial i que es camuflaven com si fossin contractes de patrocini amb la institució.

La jutgessa de vigilància penitenciària conclou que és massa d’hora perquè Montull tingui dret al tercer grau. La magitrada té en compte la gravetat dels delictes que se li imputen i que no havia complert ni una quarta part de la condemna quan el Departament de Justícia li va acceptar la petició de ser classificat en un règim de semillibertat.

L’advocat de Montull va al·legar problemes de salut del seu client per sol·licitar que no passés més que la nit a Brians. Els informes de la presó no van acreditar que l’estat de salut del pres justifiqués la mesura, però la Generalitat va admetre el recurs administratiu que el lletrat de Montull va interposar. La Fiscalia es va declarar en desacord i aleshores va apel·lar al jutjat de vigilància penitenciària.

La jutgessa també té en compte en la seva resolució que Montull no ha tornat la totalitat dels diners que se li reclamen pel saqueig del Palau de la Música. La sentència va imposar a Millet i Montull una multa de quatre milions d’euros i l’obligació de retornar els 23 milions que van sostreure. De moment, han tornat poc més d’1,5 milions d’euros. Alhora, la magistrada afegeix com a agreujant que Montull ocultés que rep ingressos pels lloguers d’unes propietats en el recompte de béns que té embargats per liquidar el deute que ha contret arran de la sentència.

Més notícies
Copes i ampolles dins de la discoteca clandestina descoberta a Sants-Badal / GUB
VÍDEO | Música, copes i excés de gent en una altra discoteca clandestina
Notícia: VÍDEO | Música, copes i excés de gent en una altra discoteca clandestina
Comparteix
La Guàrdia Urbana clausura un establiment on s'aplegaven 365 persones el passat diumenge
Autobús de TMB / Europa Press
Els sindicats exigeixen a TMB els 25 milions no abonats a personal del bus
Notícia: Els sindicats exigeixen a TMB els 25 milions no abonats a personal del bus
Comparteix
No es conformen amb dos anys de compensació i demanen el cobrament íntegre de l'import que es va deixar de transferir entre 2003 i 2021 per un suposat "error"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa