Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, epicentre del transport públic mundial
  • CA

Barcelona es prepara per acollir més de 2.500 congressistes del 4 al 7 de juny de l’any vinent. El motiu, el Global Public Transport Summit, considerat el congrés més important del món sobre transport públic. L’organitza cada dos anys la Unió Internacional de Transport Públic (UITP) i aquest cop es farà al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona.

TMB, Ferrocarrils de la generalitat de Catalunya (FGC) i Renfe han presentat aquesta setmana, al Palau de la Música, les línies mestres de la trobada, que agruparà persones de més de 80 països si tenim en compte el balanç de les edicions anteriors. A banda dels congressistes, també hi haurà prop de 280 exposicions, 300 ponents i més d’un centenar de mitjans de comunicació. En total, 15.000 persones que reflexionaran sobre el present i el futur del transport públic.

El congrés vol trobar solucions als reptes que tenen els trens i els autobusos. Concretament, es parlarà de la transformació digital del servei de mobilitat, de com reduir la contaminació dels vehicles i els models financers de les diferents empreses que formen la xarxa de transport públic.

Primer congrés postpandèmia

El congrés agafa especial rellevància si tenim en compte que és el primer cop que es reunirà després de la pandèmia. L’any 2021, que el congrés havia de visitar Melbourne, es va cancel·lar per la covid-19. Quan el congrés arribi l’any vinent a Barcelona, doncs, ja n’haurà fet quantre anys de l’última gran trobada, l’any 2019 a Estocolm. Així, el congrés també valorarà com la pandèmia ha canviat els hàbits de la gent i com afecta la famosa “nova normalitat” al transport públic.

No és el primer cop que Barcelona acull el Global Public Transport Summit. L’any 1926, encara amb el metro com a gran novetat de la ciutat, el congrés es va fer a la capital catalana i l’any 1967 va repetir.

Més notícies
Una passatgera del metro de Barcelona sense mascareta / Mireia Comas
Tots els descomptes que pots aconseguir al transport públic aquesta tardor
Notícia: Tots els descomptes que pots aconseguir al transport públic aquesta tardor
Comparteix
Entren en vigor dels descomptes al transport públic metropolità i la gratuïtat dels abonaments de Renfe de fins a 300 quilòmetres de distància
Les màquines de tiquets de l'estació de Sants / Jordi Play
Les rebaixes al transport públic podrien allargar-se durant el 2023
Notícia: Les rebaixes al transport públic podrien allargar-se durant el 2023
Comparteix
El govern espanyol no descarta prorrogar aquestes bonificacions més enllà del 31 de desembre
Activistes del Sindicat de Llogaters en la protesta d'aquest divendres a Sants / ACN
Intent de boicot a un acte de la ministra de Transports a Barcelona
Notícia: Intent de boicot a un acte de la ministra de Transports a Barcelona
Comparteix
El Sindicat de Llogaters irromp en la presentació del projecte de la nova estació de Sants per reclamar la regulació dels lloguers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa