Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tots els descomptes que pots aconseguir al transport públic aquesta tardor
  • CA

Des d’aquest dijous estan en vigor les tarifes rebaixades per al transport públic metropolità i la gratuïtat dels abonaments de Renfe, que en aquest cas, requereixen d’un dipòsit previ de 10 o 20 euros. La bonificació, que en el cas de l’ATM serà d’entre el 30% i el 50% segons el tipus d’abonament, estarà vigent fins el 31 de desembre de 2022. El primer dia de la bonificació s’han venut fins a 93.000 títols.

Quins descomptes trobaràs fins a finals d’any

El transport públic de Barcelona i Àrea Metropolitana (FGC, Metro, Tramvia i Bus) rebaixa a la meitat l’import dels títols mensuals i trimestrals, com la T-Usual o la T-Jove, però no inclou finalment altres abonaments com la T-Casual, que només es reduirà el seu preu en un 30%, malgrat ser la tarifa més utilitzada pels usuaris.

Com queden els preus?

La T-Casual passa de costar 11,35 euros a 7,95 euros.

La T-Jove, la targeta que habilita per fer viatges il·limitats durant 90 dies a persones de fins a 25 anys es rebaixarà de 80 a 40 euros en el primer anell tarifari. En el cas de la segona zona, decaurà de 105,20 euros a 52,60 euros. I a la zona 3, de 147,55 a 73,78 euros.

La T-Familiar és el títol que poden compartir diverses persones que autoritza a efectuar vuit desplaçaments en el marge d’un mes. Els 10 euros de la T-Familiar de la zona 1 baixa a cinc euros, el preu de 19 euros de la zona 2 disminuirà a 9,5 euros i l’import de 27 euros de la zona 3 es reduirà a 13,5 euros.

També la targeta de transport públic metropolità T-4, més coneguda com a “targeta rosa” pel seu color històric, costa ara 2 euros en comptes de 4 euros.

Abonaments sense cap descompte

Però la T-familiar, la T-grup i la T-dia mantindran les mateixes tarifes que fins ara. I pel que fa a Renfe, tampoc no hi ha descomptes en els trajectes de més de 300 quilòmetres, de manera que l’AVE Madrid-Barcelona no està bonificat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa