La rebaixa en els abonaments del transport públic podria allargar-se més enllà del 31 de desembre. Segons ha apuntat aquest dilluns en declaracions als mitjans la ministra de Transports, Raquel Sánchez, el govern espanyol no descarta prorrogar aquestes bonificacions durant el 2023 per combatre la situació d’inflació.

“Si s’ha de prorrogar, la prorrogarem, però ara per ara no podem avançar res, hem de deixar passar els mesos”, ha assegurat Sánchez, que ha celebrat l’èxit que ha tingut la mesura. Segons les darreres dades facilitades pel govern espanyol, a Catalunya s’han expedit ja més de 200.000 abonançaments bonificats, 170.000 dels quals per al servei de Rodalies. Això s’ha traduït en un increment de la demanda del 8-9%, un augment que el sistema ha pogut absorbir amb èxit.

Per altra banda, el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha assenyalat que la bonificació dels abonaments del transport públic servirà per incentivar la “fidelització” de nous usuaris entre la ciutadania que, normalment, fa servir el cotxe pels seus desplaçaments. “És obvi que lluny d’alguns alarmismes el funcionament ha sigut correcte i la mesura ha sigut molt ben rebuda. Serà una gran contribució pel foment del transport públic”, ha afegit.

Aquest dilluns ha sigut el primer dia en què han coincidit la vigència dels descomptes al transport públic i l’activitat escolar normal. En el cas de l’estació de Sants, la principal de la capital catalana, l’activitat era intensa, però normal i no s’han registrat cues a les màquines per adquirir tiquets.

Com obtenir els bitllets gratuïts

Les persones interessades aconseguir tenen dues opcions principals per poder adquirir aquests abonaments bonificats al 100%. Per una banda, els usuaris poden comprar aquests bitllets de manera telemàtica a través de l’aplicació oficial de la companyia Renfe o de la pàgina web, on caldrà aportar tota una sèrie de dades com el número de DNI o el telèfon de contacte que ja es podien anar emplenant des del passat 8 d’agost. Un cop realitzar el tràmit, els passatgers rebran un codi QR que podran descarregar i que els servirà per accedir a les estacions o obtenir el tiquet físic.

Per altra banda, els usuaris que ho prefereixin poden obtenir els abonaments de manera presencial a les màquines d’autovenda ubicades a les diferents estacions de la xarxa de Rodalies o a través de les mateixes taquilles. En aquest darrer cas, els interessats hauran de presentar a l’operador el seu document d’identitat, ja que el número que figura en aquest es gravarà en els bitllets juntament amb el telèfon mòbil del passatger.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa