L’Ajuntament elimina de la seva web un article crític amb la tecnologia 5G

Collboni defensa la tecnologia criticada per text esborrat però evita explicar què ha passat

Matí d’embolic al voltant de les noves tecnologies a Barcelona, entre les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso –que s’ha mostrat disposada a prendre a la ciutat el MWC–, i l’eliminació de la web de l’Ajuntament d’un article crític amb el 5G, la nova tecnologia a punt d’implantar-se. 

Poques hores després que Ayuso hagi provocat la polèmica del dia amb les seves paraules en un esmorzar informatiu d’Europa Press a Madrid, replicades per l’alcaldessa, Ada Colau, els mitjans de comunicació han abordat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, a la sortida d’un acte de la Boqueria.

Li han preguntat per les mateixes declaracions d’Ayuso –que ha rebatut dient que “no s’entendria el MWC sense la marca Barcelona”– i per un article contra la tecnologia 5G que havia estat penjat a la web de l’Ajuntament i que avui ha desaparegut. El text, publicat a l’apartat de la web municipal que utilitzat l’entitat La Fàbrica del Sol, un equipament d’educació ambiental promogut per l’Ajuntament, criticava el 5G pels possibles riscos per a la salut que comporta. De fet afirmava en el títol que “no és innocu”.

Si voleu llegir l’article polèmic complet, aquí el teniu

Tot i la insistència dels periodistes, Collboni ha defugit una vegada darrere l’altra explicar què ha passat amb l’article desaparegut, per què es va publica i per què s’ha despenjat. El que sí que ha fet ha sigut defensar amb ungles i dents la tecnologia 5G i l’interès de l’Ajuntament perquè s’implanti a Barcelona. 

“El 5G forma part dels avenços tecnològics del futur, no hi ha societat moderna, ni país modern ni ciutat moderna que pugui no contemplar en els seus projectes de futur la implantació del 5G perquè en això hi va tot, les infraestructures, la comunicació i la prosperitat de la nostra economia, de les nostres empreses i de les nostres universitats. Volem ser una ciutat líder en noves tecnologies, estem treballant des de fa anys amb esdeveniments com el MWC i l’Smart City Congress perquè Barcelona sigui una capital digital mundial i hi vinguin les empreses punteres que creen llocs de treball de qualitat, i per això també cal tenir infraestructures digitals de primer ordre com és el cas del 5G”, ha dit.

També ha subratllat que “Barcelona és el cinquè espai europeu en localització d’empreses tecnològiques, fet que permet oferir llocs de treball de molta qualitat, com al [email protected], i aquesta és l’aposta de la ciutat”. Per això, segons Collboni, “el MWC no només és a Barcelona perquè ho volen l’Ajuntament i els barcelonins, sinó perquè ho volen les empreses, els congressistes i els patrocinadors”.  

Més informació

Comentaris

  Ramon 16/01/2020 5:26 pm
  Cony què passa?, doncs passa que ara ve el Mobile. Passat el Mobile el 5D ja tornarà a ser mooooolt cancerigen.
  Miss Colau te gana 16/01/2020 6:56 pm
  MissColau, doctora en ecologia, salut publicai entrecots de pam. Nyam, nyam, arriba Mis Colau y sus niñas pijas
  Nuria Marin 06/02/2020 12:37 pm
  “No hi ha ciutat, pais.. que pugui no contemplar aquesta tecnologia” - Sr. Collboni, i fins ara com em pogut sobreviure? A les Administracions os falten ganes i imaginació per poder pensar en un futur que no sigui el que marquen els grans interessos econòmics. Aquests son els únics beneficiats amb aquest desenvolupament incontrolat de les tecnologies sense fils. Si la nostra economia, les nostres empreses ho necessiten, que ho instal•lin a les empreses i de manera segura; però que no a

Nou comentari