Airbnb col·laborarà amb Hisenda i donarà dades fiscals dels seus amfitrions

A partir de l’1 de gener de 2019, la plataforma enviarà a l’Agència Tributària tots els ingressos generats a la seva web

A partir de l’1 de gener de 2019, tots els amfitrions que tinguin anuncis penjats en plataformes de lloguer vacacional com Airbnb hauran de ser especialment curosos a l’hora de declarar a Hisenda els ingressos que els genera el seu pis turístic. Segons ha informat la companyia, a partir del pròxim any començarà a col·laborar de forma activa amb l’Agència Tributària i compartirà tot la informació referent a les transaccions fetes a partir del 2018.

Amb el canvi d’any entra en vigor una nova legislació per controlar millor els diners que cobren els propietaris i la plataforma, que en el passat ha mantingut un pols amb les administracions, ha optat per anar de la mà amb Hisenda. “La llei a Espanya està canviant i volem treballar amb els amfitrions per ajudar-los a contribuir la part que els pertoca i fer que el procés de l’impost de la renda sigui simple per tothom”, ha declarat el director de Polítiques Públiques d’Airbnb, Patrick Robinson

[r:1]

La nova legislació va ser una de les últimes ordres que va firmar l’exministre espanyol d’Hisenda, Cristóbal Montoro, abans de deixar el govern. Segons el text, Airbnb i la resta de plataformes hauran de recopilar les dades dels amfitrions i clients que hagin fet servir el servei l’últim any i enviar-les a Hisenda durant el mes de gener. Les transaccions futures, en canvi, es presentaran cada trimestre per “evitar el frau fiscal”.

Per fer-ho possible, la companyia ha desenvolupat una nova eina per facilitar l’enviament d’informació a les autoritats fiscals. Per ara, la informació que es compartirà amb Hisenda inclou els ingressos dels amfitrions i detalls dels anuncis –nom, adreça, etc.– Així mateix, Airbnb ha arribat a un acord amb l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (Aedaf) i PricewaterhouseCoopers (PwC) per facilitar la tasca a tots aquells propietaris que no estiguin familiaritzats amb els procediments per declarar els ingressos derivats del lloguer vacacional.

Acords a tot el món

La plataforma ha arribat a acord similars amb governs de tot el món per evitar més conflictes. La setmana passada van segellar un pacte amb Estonia perquè els amfitrions puguin informar dels seus ingressos a les autoritats fiscals del país amb un sol clic. I a principis de desembre va donar suport al govern danès, que ha ofert incentius fiscals als propietaris que comparteixin informació fiscal bàsica.

“A mesura que creixem, volem ser bons socis per les comunitats i treballar amb les autoritats fiscals de tota Europa”, ha afegit Robinson. Segons les dades d’Airbnb, un amfitrió es queda el 97% dels ingressos que genera el seu pis turístic. Per aquest motiu, la plataforma recorda de forma periòdica a les persones que s’anuncien a la seva web que han de complir amb les seves obligacions tributàries.

Més informació

Nou comentari