Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’afiliació a la seguretat social a Barcelona se situa en màxims històrics

L’afiliació a la seguretat social a Barcelona frega el rècord absolut en els últims 19 anys. El març ha acabat amb 1.149.432 persones cotitzant, la segona millor dada en gairebé dues dècades. És una xifra que se situa només per darrere del novembre de 2021 (1.150.992), fa quatre mesos.

La tendència és positiva; els afiliats creixen un 5,2% respecte del mateix mes de l’any 2021, fa 12 mesos. A més, el març es converteix en el millor tercer mes de l’any al llarg de la sèrie històrica de l’Ajuntament de Barcelona. De totes maneres, són dades lleugerament més elevades que les del febrer de 2020 (1.143.336), tot just pocs dies abans que el govern espanyol declarés l’estat d’alarma i imposés mesures restrictives de drets fonamentals a tot el territori de l’Estat per culpa de l’esclat de la pandèmia de la covid-19, el 14 de març de fa dos anys. Respecte del gener i febrer de 2022, també hi ha més persones residents a la capital catalana que cotitzen. De fet, al primer mes de l’any n’eren 1.138.629, 10.803 menys que ara.

Els contractes indefinits creixen un 161% en un any

Els contractes indefinits han crescut un 161% en només un any, tenint en compte les xifres del mes de març. Això significa que s’han més que duplicat els contractes fixos en l’últim any, entre el tercer mes de 2022 i el mateix mes de 2021. “És evident que és un efecte directe de la reforma laboral”, defensa Jordi Martí, tinent d’alcalde i regidor de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, que veu probable que les xifres millorin en el futur pròxim.

La inflació amenaça de fer-ho saltat tot pels aires

Les bones dades econòmiques poden ensorrar-se per complet per culpa de la inflació, que continua sense aturador. Segons les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), a la província de Barcelona se situa aquest març, l’últim amb dades, en el 9,1%, atenent l’índex de preus del consum (IPC). Això significa que, de mitjana, tot costa quasi un euro més ara que fa un any. És una xifra mai vista en els últims 29 anys, des de 1993. Per categories, la situació és especialment preocupant en el cas de l’habitatge, l’energia i els combustibles. Aquí les xifres es disparen ja fins al 25,8%. Això significa que, per exemple, si un pis de lloguer costava el març de 2021 1.000 euros, ara se situaria en els 1.258 euros. I el mateix amb la llum, amb l’aigua, el gas o la gasolina. En el cas de l’alimentació és igual; els preus s’enfilen un 6,4% aquest mes de març, respecte del que passava a la província de Barcelona ara fa 12 mesos.

Més notícies
Carlos Martín, al pesquer Bonamar Dos, aturat per l'encariment del combustible / Jordi Play

L’encariment del carburant ofega els últims pescadors de Barcelona

Notícia: L’encariment del carburant ofega els últims pescadors de Barcelona
Comparteix
La minvant flota pesquera es queda a terra fins el 8 de juny a causa de la pujada dels costos, que ha enfonsat el jornal a 20 euros a la setmana en alguns vaixells
El restaurant la Dama, obert dins del Zoo / Ajuntament de Barcelona

Rècord d’afiliats a la seguretat social en un mes de febrer a Barcelona

Notícia: Rècord d’afiliats a la seguretat social en un mes de febrer a Barcelona
Comparteix
El segon mes de l'any es tanca amb 1.146.956 persones que viuen a la capital i que cotitzen, un 4,3% més que fa un any
Treballadors en una oficina de Barcelona / Vicente Zambrano González

Rècord d’afiliats a la seguretat social en un mes de gener a Barcelona

Notícia: Rècord d’afiliats a la seguretat social en un mes de gener a Barcelona
Comparteix
2022 s'estrena amb 1.138.629 persones que cotitzen, una xifra mai vista en un primer mes de l'any des de 2003
Una treballadora d'un supermercat / Europa Press

La inflació està desbocada i frega el 10% a Barcelona, el màxim en 29 anys

Notícia: La inflació està desbocada i frega el 10% a Barcelona, el màxim en 29 anys
Comparteix
El cost de l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i els altres combustibles s'ha disparat un 26% en només un any

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa