Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els hotelers reclamen a Colau deixar enrere la Barcelona del ‘no’ a tot
  • CA

El president del Gremi d’Hotels, Jordi Clos, ha reclamat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i a la resta del govern municipal que deixin enrere la Barcelona “lletja i desendreçada” i del ‘no’ a tot per tornar a situar la ciutat en el top10 de capitals mundials. Els hotelers consideren que reprendre les negociacions per a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat i facilitar l’arribada del museu Hermitage són dos passos imprescindibles per recuperar el turisme a la capital catalana.

Segons Clos, aquest estiu només el 60% dels hotels han estat oberts per la baixa demanda del turisme internacional, que ha deixat l’ocupació mitjana en un 50%. I per aconseguir-la han hagut de posar en marxa una política agressiva de preus que ha acabat amb una baixada “extraordinària” de fins al 40%. El Gremi d’Hotels calcula que en l’últim any i mig els hotels de la ciutat han deixat d’ingressar prop de 2.700 milions d’euros, una catàstrofe per a un sector amb uns costos fixes molt elevats.

“Recuperem la Barcelona del sí i recuperarem el prestigi i l’atractiu de Barcelona”, ha assegurat Jordi Clos. El president del Gremi d’Hotels ha reclamat al govern municipal que aprofiti les oportunitats que brinden els inversors internacionals per situar Barcelona al mapa. “Civisme, valentia per assumir reptes, connectivitat, cultura, ciutat ordenada, projecció i gestió turística” són algunes de les claus per recuperar “la qualitat, el reconeixement i la vitalitat” de la capital catalana, ha dit.

Crítiques pel ‘no’ al Prat

Els hotelers han estat molt crítics amb els governs espanyol i català per la seva incapacitat d’arribar a un acord per ampliar l’aeroport de Barcelona. Fa uns dies Clos va titllar de “frivolitat” la suspensió del projecte, que comportaria una inversió de 1.700 milions d’euros i augmentaria fins als 70 milions la capacitat del Prat, anunciada per la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que es va escudar en la “manca de consens institucional” i la “pèrdua de confiança” amb la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa