Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els hotelers confien poc en l’agost: “L’estiu està perdut”
  • CA

El director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, ha mostrat molt poca confiança en l’agost. “L’estiu està perdut”, ha confirmat Casals, que qualifica aquest any i mig de pandèmia com a “catastròfic” per al sector hoteler a la capital catalana. “Actualment tenim un 40% d’hotels oberts amb una ocupació que també se situa en un 40% de mitjana”, ha calculat el director general de Gremi d’Hotels, que ha posat sobre la taula l’enorme diferència de turistes amb un estiu prepandèmia.

“Cada nit normalment hi havia dormint unes 60.000 persones en hotels a Barcelona i ara només n’hi ha unes 11.000″, ha apuntat Casals, que considera que la presència de turistes s’ha mantingut “estable, però molt a la baixa” durant els mesos de juny, juliol i també a l’agost.

“Potser hi ha hagut un petit augment d’ocupació des de principis de juny fins ara, però estaríem parlant només de tres o quatre punts a l’alça”, ha assenyalat el director general del Gremi d’Hotels. “En les últimes 6 a 8 setmanes s’ha notat un lleuger increment d’algunes nacionalitats, bàsicament italians, alemanys i francesos. Però és molt lent”, ha reconegut Casals. “Els americans pràcticament no venen, els mexicans venen quan poden i els asiàtics directament no venen”, ha lamentat el director general del Gremi d’Hotels, que igualment veu amb desesperança les crides a no viatjar a Espanya de països com els Estats Units, França o Alemanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa