Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els hotelers titllen de “frivolitat” la suspensió de l’ampliació del Prat

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha criticat amb duresa la decisió del govern espanyol de suspendre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat i ha reclamat a les administracions que deixin de banda les seves diferències i tornin a seure per negociar un acord. El president de l’entitat, Jordi Clos, ha titllat de “frivolitat” l’anunci de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que va justificar la decisió per la “manca de consens institucional” i la “pèrdua de confiança” amb la Generalitat.

Clos ha mostrat el complet “rebuig” dels hotelers a la suspensió de l’ampliació del Prat i ha demanat al govern espanyol i al Govern de la Generalitat que recuperin de “manera immediata” l’acord i el consens previs per tirar endavant un projecte que consideren vital per a la ciutat. “No ens podem permetre aquesta frivolitat”, ha dit. “Exigim la màxima responsabilitat”. En cas de no voler reprendre el diàleg, els hotelers els consideraran responsables de “perjudicar el futur social, laboral i econòmic” del país.

Un viatger caminant amb maletes a la zona d'arribades de la T1 a l'aeroport del Prat / ACN
Un viatger caminant amb maletes a la zona d’arribades de la T1 a l’aeroport del Prat / ACN

En els últims mesos, el Gremi d’Hotels de Barcelona s’ha posicionat clarament a favor de l’ampliació de l’aeroport perquè consideren que tenir un hub aeroportuari amb una bona connectivitat intercontinental suposaria un salt qualitatiu per a la capital catalana, que pugna amb moltes altres ciutats del món per atraure congressos i turisme de qualitat.

Una recuperació incerta

El sector hoteler confiava que l’ampliació del Prat suposaria un impuls a llarg termini per recuperar i consolidar el turisme que visita Barcelona, molt afectat per la pandèmia de Covid-19. Després d’un any i mig de pandèmia, moltes hotels segueixen registrant una ocupació molt baixa. Durant el primer semestre només es van reservar el 29% de les places disponibles, una xifra baixíssima per un sector acostumat a rebre milions de turistes cada any. L’absència de viatgers ha provocat una davallada de preus sense precedents, ja que no estaven tan baix des de l’any 2010.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 09, 2021 | 13:45
    Ricard setembre 09, 2021 | 13:45
    Els hotelers haurien de denunciar que cada any els castellans ens furten 10 vegades el que deien voler invertir a l'aeroport del Prat. Es intolerable com els castellans ens colonitzen i a sobre com ens perdonen la vida.
  2. Icona del comentari de: ton c. a setembre 09, 2021 | 16:03
    ton c. setembre 09, 2021 | 16:03
    frivolitat diu, MANDE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa