Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desori a l’Ajuntament per l’ampliació de l’aeroport del Prat

Els representants polítics de l’Ajuntament, i en especial els del govern, han escenificat aquesta tarda un absolut desori al voltant de tot el que implica la possible ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat. Si el passat maig la proposta d’ampliar l’aeroport amb els plans d’Aena va sortir rebutjada, ara la majoria del consistori barceloní s’ha passat a demanar el creixement de la infraestructura aeroportuària per convertir-lo en un hub internacional. Ara bé, explicitant que no s’afecti la zona protegida de Ricarda. El més curiós, però, és que el PSC s’ha abstingut d’aquest plantejament ideat per JxCat i els comuns s’hi han negat. En canvi, tota l’oposició ha votat favorablement unida. I mentrestant, davant la petició d’Esquerra Republicana perquè s’aclarís quina és la posició oficial del govern municipal respecte a un tema cabdal com és la possible ampliació del Prat, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, s’ha dedicat a tirar pilotes fora.

Per entendre els matisos, s’han de separar els debats que s’han viscut aquesta tarda a la Comissió d’Economia i Hisenda. D’una banda, el cap de files d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, havia reclamat que les diferències internes entre comuns i socialistes quedessin a part i que s’expliqués a la ciutadania quina era la postura del govern d’Ada Colau. El líder dels socialistes, però, ha evitat caure en el parany i ha relativitzat a la baixa la rellevància que té l’opinió del govern municipal sobre el futur de l’aeroport. “Em sobta que vostè expressi aquest nivell de renúncia absoluta a que Barcelona s’hagi de posicionar”, ha etzibat Maragall. A més, el líder del principal partit de l’oposició ha explicat que, davant del debat sobre l’ampliació, no estan “en absolut d’acord amb AENA i els socialistes” però tampoc “amb el no a tot dels comuns”.

De fet, en part, això explica el vot favorable que ha donat la seva formació a l’ampliació de l’aeroport amb els 1.700 milions previstos pel govern espanyol, si bé al maig hi havia votat en contra. La diferència substancial és que en aquesta ocasió la proposta de Junts per Catalunya incloïa el supòsit de no afectar en cap cas la Ricarda. També Ciutadans, el PP i Barcelona pel Canvi s’han sumat a reclamar el creixement del Prat. Barcelona en Comú i el PSC no han donat suport cap dels dos a la proposta, però els socialistes simplement s’han abstingut. En les seves ponències, però, les dues formacions han assenyalat que no són els únics amb diferents parers sobre l’aeroport amb referències explícites al conflicte obert al govern català entre ERC i JxCat. Tanmateix, des dels partits independentistes des del consistori es destaca que almenys ells han votat el mateix en la proposta d’ampliació discutida aquesta tarda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Temps de rates i colaus.155 a setembre 15, 2021 | 19:54
    Temps de rates i colaus.155 setembre 15, 2021 | 19:54
    Colau vol omplir Barcelona de rates, i així guanyara les eleccions- BRUTICIA COLAU, ESCOMBRERIES D'ESPAÑA-COLAU.155

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa