AENA renova la subcontractació de Trablisa al Prat

Empresa esquitxada per diverses vagues | Pròrroga d'un any amb opció a un segon

Aena ha prorrogat per un any amb opció a un altre el contracte per a la inspecció de passatgers a l’Aeroport del Prat a l’empresa de seguretat Trablisa, una mesura que també ha pres als aeroports de Palma, Alacant, Eivissa, Menorca i Almeria. Els treballadors de l’empresa van convocar una vaga indefinida l’estiu del 2019 en protesta per les seves condicions laborals. L’ens gestor va anunciar aquest dimecres l’adjudicació del servei de seguretat privada en els 42 aeroports de la xarxa per dos anys, prorrogable a un tercer, per 303 milions d’euros.

Per a l’aeroport del Prat, es van adjudicar dos lots menors, un per a la inspecció d’equipatges i bodegues a Ilunion per 25,2 milions i un altre de vigilància al Centre de Gestió Aeroportuària a Segurisa per 1,6 milions. Pel que fa a la seguretat dels aeroports de Girona i Reus, s’ha adjudicat la seguretat a l’empresa Sureste, en un lot en què hi estan inclosos els de València i Saragossa, per un import de 21,9 milions d’euros. A Sabadell, per la seva banda, també se’n farà càrrec l’empresa a Trablisa. L’aeròdrom vallesà està inclòs en un lot amb altres aeroports menors, amb una afluència inferior de 400.000 passatgers a l’any, com per exemple Algesires, Albacete, La Gomera, Pamplona, Salamanca, Sant Sebastià, Valladolid o Vitòria, entre d’altres, per un import total de 14,5 milions d’euros.

L’empresa Trablisa també es farà càrrec de la inspecció de passatgers a l’aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas (58 milions d’euros) i de la inspecció d’equipatges a les bodegues i rondes (47,5 MEUR).

En total, el consell d’administració d’Aena ha aprovat l’adjudicació dels serveis de seguretat a tots els aeroports per 303 milions d’euros, dels quals 289 milions d’euros aniran destinats als 22 aeroports amb més i 14,5 milions d’euros per als 20 que registren menys de 400.000 viatgers a l’any. Els contractes tindran una vigència de dos anys prorrogable a un altre.

Els plecs de licitació dels serveis de seguretat han recollit les despeses normatives i reguladores d’obligat compliment i una partida d’inversió per donar suport als projectes de transició ecològica i una altra associada a la pandèmia, que inclou la formació, mesures higièniques, i mesures de control, entre d’altres.

Més informació

Nou comentari