Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Adéu als diumenges comercials a Barcelona
  • CA

El proper diumenge 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, serà el darrer diumenge d’una marató comercial que a Barcelona haurà durat 4 mesos. Des del 15 de maig, totes les àrees considerades turístiques de la ciutat han pogut obrir -inclosos els centres comercials- tots els diumenges. Per tant, després d’avui, 4 de setembre, només queda un diumenge comercial a la ciutat, que si res no canvia, no en tornarà a tenir fins a la tongada nadalenca, i de forma continuada, fins al maig del 2023.

Fins el 27 novembre, res de comprar en diumenge

Segons el calendari de festius dels centres comercials de la ciutat que podran obrir, el proper diumenge després de la Diada no arribarà fins el 27 de novembre, seguit del 4 de desembre, l’11 i el 18 del darrer mes de l’any. A més, el 6 i el 8 de desembre també són dies festius autoritzats per obrir els comerços, però el cert és que molts ja han decidit que no obiran el dia 6, de la Constitució, i sí el dia 8.

A Barcelona s’ha dibuixat un mapa de zones comercials i, fruit de l’acord al consistori, es va passar de 15 a 27 diumenges i festius d’obertura. Ara bé, l’obertura no és obligada, i està restringida justament a les zones considerades turístiques, que pots consultar aquí.

Aquest diumenge 11 de setembre acaba una marató de quatre mesos que en el seu moment van celebrar els restauradors i també els gremis de comerciants. Els primers, en considerar que les botigues obertes incentiven el seu negoci, i alhora igualen Barcelona amb la majoria de capitals europees. I els comerciants, perquè creuen que una obertura àmplia en festius permet la contractació de més personal, bo i sabent que petits negocis, sobretot familiars, tenen més dificultats de conciliació laboral i familiar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa