Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre mesos de marató comercial: aquest diumenge ja obren les botigues
  • CA

Amb reorganització del calendari comercial aprovat recentment, i després de molts mesos de picabaralla política, la capital del país passarà de 15 diumenges comercials a 27 en les zones turístiques. I aquest diumenge es dona el tret de sortida a una marató de quatre mesos consecutius de botigues obertes. Ara bé, l’obertura no és obligada, i està restringida justament a les zones considerades turístiques, que pots consultar aquí.

Tal i com va aprovar l’Ajuntament de Barcelona, amb la nova normativa els comerços que ho vulguin obrir com a extra els diumenges i festius inclosos entre el 15 de maig i el 15 de setembre. És a dir, que als vuit diumenges que ja estaven aprovats en el calendari de Catalunya -més els dos que escull cada municipi, ara se li sumaran 17 diumenges més, però se li restaran el 8 de maig i el 2 i el 9 d’octubre, que salten del calendari.

En concret, es podran fer compres en centres comercials, botigues de cadenes i comerços locals que vulguin obrir els dies 15, 22 i 29 de maig, 5, 12 i 19 de juny (el 26 ja estava inclòs en el calendari de la Generalitat), 3, 10, 17, 24 i 31 de juliol, 7, 14, 21 i 28 d’agost, i 4 i 11 de setembre. I com a extra, triat per Barcelona, el 26 de setembre i el 4 de desembre.

Sumar-hi el calendari de la Generalitat

I quins altres festius hi ha a la vista? Doncs segons el calendari català, al juny les botigues poden obrir el dia 6, que és el Dilluns de Pasqua Granada, i el diumenge dia 26, aprofitant el cap de setmana llarg de Sant Joan. El dilluns 15 d’agost, dia de l’Assumpció, és l’altre festiu de l’estiu amb activitat comercial autoritzada. Després, per a la campanya de Nadal, els festius 6, 8 i 18 de desembre,

Així doncs, aquest diumenge la capital catalana comença una marató comercial de quatre mesos intensos. Un extens calendari que en el seu moment van celebrar els restauradors i també els gremis de comerciants. Els primers, en considerar que les botigues obertes incentiven el seu negoci, i alhora igualen Barcelona amb la majoria de capitals europees. I els comerciants, perquè creuen que una obertura àmplia en festius permet la contractació de més personal. Alhora, però, comprenen que petits negocis, sobretot familiars, tindran més dificultats de conciliació laboral i familiar i potser no podran obrir.

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa