Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | TVBOY restaura el mural vandalitzat d’Alexia Putellas
  • CA

L’artista TVOBY, conegut pels seus murals reivindicatius arreu de diferents ciutats europees, ha restaurat el dibuix vandalitzat d’Alexia Putellas. El mural, que es pot trobar al carrer de l’Escorial, a pocs metres de la plaça d’en Joanic, representa la futbolista del FC Barcelona amb una capa de superheroïna. L’obra artística va causar furor i molts aplaudiments a les xarxes socials. Més tard, però, va aparèixer vandalitzada amb pintades despectives.

Gent anònima va guixar l’obra, a inicis d’any, amb insults homòfobs i masclistes. Van escriure coses com “feminazis”, “tortilleras” i “ni és futbol ni és femení”. Un fet que va denunciar a les xarxes el periodista Edu Boada i que va despertar la solidaritat de molts usuaris. “És tristíssim”, “els cromanyons ataquen de nou” i “diuen que estem en el 2023, però jo crec que vivim en l’era dels dinosaures” són alguns dels comentaris que van criticar l’acció vandàlica.

El mural abans de ser reparat

“No hi ha espai per la intolerància a Barcelona”

Després d’un periple per Ucraïna, on l’artista italià ha dibuixat murals en contra de la guerra a la ciutat de Kíiv, TVBOY ha tornat a Barcelona i ha restaurat el mural. Així ho ha mostrat al seu compte de Twitter, on ha penjat un vídeo ensenyant com repintava les parts atacades. Tot plegat, acompanyat d’un clar missatge reivindicatiu: “No hi ha espai per la intolerància i la lesbofòbia a Barcelona. En tornar d’Ucraïna he restaurat el mural”.

Un habitual dels carrers de Barcelona

No és el primer cop que Tvboy deixa la seva impremta a la capital catalana. A finals de desembre, després que la selecció Argentina guanyés el Mundial de Qatar, l’artista va dedicar en el centre de Barcelona un altre mural a Leo Messi. En aquest cas, va divinitzar l’exjugador del Barça representant-lo en una imatge bíblica, com si es tractés de Jesucrist. Tanmateix, lluïa un penjoll amb la cara de Diego Armando Maradona, jugant, així, amb el concepte del fill (Messi) de Déu (Maradona).

També sobre el Mundial, TVBOY també ha retratat el jugador marroquí Achraf Hakimi amb la seva mare i ha retratat Messi i Mbappé fent-se un petó. Fora del món del futbol, l’artista ha deixat altres pintades il·lustres com una referent a la Rafaela Carrà, una altra criticant el rei emèrit d’Espanya o una darrera parodiant la separació entre Shakira i Gerard Piqué.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa