Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Així són els gegants ucraïnesos que desfilaran a Barcelona

Com cada any, Barcelona convida una segona ciutat a gaudir de la seva festa major. Si l’any passat va ser Roma, aquest any el plenari municipal va decidir, per unanimitat, que Kíiv agafés el relleu de la capital italiana. Durant quatre dies, Barcelona s’omplirà de cultura popular ucraïnesa que acompanyarà les activitats tradicionals de la Mercè. Tal com diu l’Ajuntament, la cultura del país de l’est “esquitxarà tota la programació” de la festa, que donarà a conèixer aquesta cultura als ciutadans barcelonins.

Com a mostra d’agraïment, Kíiv, que encara pateix la invasió russa, ha enviat dos dels seus gegants perquè desfilin durant la cercavila de dissabte amb la resta de bestiari i figures de la ciutat. Des d’Ucraïna expliquen que l’enviament de l’Olga i en Volodímir és en “senyal d’agraïment” perquè Barcelona els hagi escollit com a ciutat convidada. Aquesta setmana, l’Ajuntament ha donat detalls de com són i com s’han estat posant a punt, amb les seves “millors gales”, de cara al cap de setmana vinent. Totes dues figures representen els seus sants prínceps i vesteixen amb túniques tradicionals.

Més aparicions de Kíiv durant la Mercè 2023

Entre les altres activitats amb aroma ucraïnès destaquen l’actuació del grup Kyiv Academic Theater of Ukrainian Folklore “Berehynia”, que visitarà Barcelona i oferirà un espectacle i un taller obert a tothom. També destaca la dansa contemporània d’Alina Sokulska, la participació d’altres artistes ucraïnesos del 23 al 25 de setembre al Castell de Montjuïc, i les actuacions musicals de Maryana Klochko (electrònica i experimental), el quartet DakhaBrakha (world music) i Ivan Sai i Dudu Alves (música tradicional, electrònica i ambient). En el marc de la pintura, a l’Estació del Nord s’exposaran les obres de Maria Primatxenko, autora autodidacta d’art tradicional que va treballar tant la pintura com el brodat i la ceràmica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa