Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Kíiv regala dos gegants a Barcelona per la Mercè 2023

Tots els grups municipals van aprovar, a finals del passat mandat, convertir la capital d’Ucraïna, Kíiv, en la ciutat convidada de la Mercè 2023. El país de l’est continua en guerra després de la invasió russa i Barcelona aprofitarà la seva Festa Major per mostrar el seu suport a Kíiv. La capital ucraïnesa explicarà la seva cultura, història i tradicions, que formaran part d’una part del programa de la Mercè.

Segons informa l’Ajuntament, Kíiv cedirà dos gegants que representen els seus sants prínceps, l’Olga i el Volodímir en senyal d’agraïment a Barcelona. Seran presentats al Toc d’Inici i desfilaran, com dos gegants més, a la Cavalcada de la Mercè, ben a prop del bestiari i les figures de la ciutat.

Una panoràmica de Kíiv | Ajuntament de BCN
Una panoràmica de Kíiv | Ajuntament de BCN

Més detalls ucraïnesos durant la Mercè

Més enllà de la desfilada dels seus gegants, Kíiv hi serà present en nombroses activitats més. Entre elles, destaquen les danses que oferiran el grup Kyiv Academic Theater of Ukrainian Folklore “Berehynia”. La dansa popular d’Ucraïna és centenària. L’altre plat fort, segons l’Ajuntament, serà el Cabaret de Circ que es farà al Castell de Montjuïc. El monument de la muntanya olímpica es convertirà en una fira d’artesans amb propostes de teatre, dansa i música d’artistes de l’est que estan refugiats en aquests moments a Catalunya.

La Música també tindrà un paper important durant la pròxima Mercè. Entre els diferents artistes ucraïnesos, hi haurà Maryana Klochko (electrònica i experimental), el quartet DakhaBrakha (world music), i Ivan Sai i Dudu Alves (música tradicional, electrònica i ambient). L’últim apunt cultural relacionat amb Kíiv ens porta al parc de l’Estació del Nord, on es podrà veure una exposició de l’artista ucraïnesa Maria Primatxenko (1909-1997).

Totes aquestes activitats es podran veure entre el 23 i 25 de setembre, coincidint amb la resta del programa de la Mercè.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa