Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jurat d’experts escollirà el director del MACBA per als propers 5 anys

La Comissió Delegada del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha aprovat i tancat les bases del concurs públic internacional per a l’elecció del futur director o directora. El procés de recepció de candidatures s’obre avui, 29 de març, i s’allargarà fins al 7 de maig. El candidat o candidata ha de demostrar “habilitats de lideratge i capacitat de representar el museu en el ventall d’àmbits més ampli i de construir i desenvolupar xarxes de relacions tant internes com externes”. Ha de garantir també que el MACBA mantingui el seu “prestigi” com a institució de referència internacional, desenvolupar una política d’exposicions, activitats i publicacions acadèmiques “d’excel·lència”, i continuar enfortint la col·lecció del museu.

Les bases indiquen que el director té com a responsabilitats, entre d’altres: “dur a terme la direcció artística, de recerca i de patrimoni artístic del Museu; dirigir els serveis que el Museu presti i les activitats que faci, en concret, suposarà l’elaboració de les línies estratègiques de la Col·lecció, la investigació, la recerca i la definició de les línies programàtiques (planificació d’activitats, programes i exposicions); elaborar les propostes de noves adquisicions d’obres d’art”, així com representar institucionalment el MACBA en l’àmbit protocol·lari.

Es valorarà per a l’elecció: “l’excel·lència professional a través dels elements de formació i experiència professional en la direcció i/o posicions de rellevància en museus i/o centres d’art contemporani i, en especial, es valorarà l’àmplia experiència en el comissariat d’exposicions”. També es tindrà en compte el coneixement i les relacions amb el medi nacional i internacional de l’art contemporani i la capacitat d’accedir, dins dels àmbits esmentats, als responsables dels centres amb els quals es proposa que cooperi el MACBA, i els treballs científics, distincions en l’àmbit de la cultura i l’art contemporani o reconeixements i distincions en l’àmbit de la cultura i l’art contemporani.

5 anys

El candidat o candidata designat per ocupar la plaça que es convoca subscriurà un contracte d’alta direcció que preveurà una durada de cinc anys, amb la possibilitat de renovació. En aquest cas, caldrà l’acord explícit del Consell General. Els honoraris estipulats són de 100.000 euros bruts anuals.

El jurat està format per Chris Dercon, president de Réunion des musées nationaux – Grand Palais a París i membre de la Comissió Assessora del MACBA; João Fernandes, exsubdirector del Museo Nacional Reina Sofía i director artístic de l’Instituto Moreira Salles de Rio de Janeiro; Ann-Sofi Noring, curadora en cap del Moderna Museet, vicerectora de la Reial Acadèmia Sueca de Belles Arts i presidenta del Comitè Suec de Subvencions Artístiques; un representant de l’equip de treballadors i treballadores del MACBA; María Dolores Jiménez-Blanco Carrillo de Albornoz, directora general de Belles Arts del Ministeri de Cultura; Joan Subirats, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; Elsa Ibar, directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, i Ainhoa Grandes, presidenta de la Fundació MACBA.

Més notícies
La directora del Born CCM ha estat acomiadada aquest març / MMP

Una desena de museus de Barcelona cerquen director aquest 2021

Notícia: Una desena de museus de Barcelona cerquen director aquest 2021
Comparteix
La Virreina i la Capella anunciaran relleus en breu, però Marès, Etnològic i Fotogràfic esperen a l'estiu per iniciar tràmits
Notícia: Una desena de museus de Barcelona cerquen director aquest 2021 - Mobile
El MACBA, un dels museus que pots visitar de franc diumenge ACN

L’Ajuntament comprarà obres a barcelonins per donar suport a l’art local

Notícia: L’Ajuntament comprarà obres a barcelonins per donar suport a l’art local
Comparteix
Hauran de ser de creadors nascuts, residents o vinculats artísticament a la capital catalana
Notícia: L’Ajuntament comprarà obres a barcelonins per donar suport a l’art local - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa