Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Joan Subirats es jubilarà de la universitat i podria deixar també l’Ajuntament
  • CA

El tinent d’alcaldia de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats (BComú), es jubilarà aquest any com a professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on es va reincorporar com a catedràtic de la Facultat de Ciències Polítiques just després de les eleccions municipals del 2019. Subirats, que compleix 70 anys i li toca jubilar-se, també medita deixar el govern municipal, segons va avançar Metrópoli Abierta.

Tot i que la decisió no és ferma ni molt menys, la jubilació forçosa a la UAB li hauria fet replantejar-se el seu futur a l’Ajuntament de Barcelona. “Ho hem d’anar veient”, ha dit Subirats a betevé, esquivant donar una resposta clara. No obstant això, Subirats ha remarcat que té molts projectes entre mans, com la pròxima Biennal de Ciència o el festival Grec, en els quals està plenament bolcat. “En aquests moments estic treballant a tot drap, com sempre”, ha dit a la televisió barcelonina. “Una cosa és la jubilació a la universitat i l’altra és la meva feina”, ha diferenciat.

Subirats, que va entrar a l’Ajuntament el 2017 i es va presentar com a número de 2 d’Ada Colau, va renunciar a cobrar cap sou del consistori, amb la qual cosa va esquivar que si li apliqués el codi ètic de BComú, que limita el sou màxim que poden percebre els seus regidors. El salari del tinent el paga en solitari la UAB, segons van confirmar aleshores partit i universitat al TOT Barcelona.

Segons la declaració de béns i activitats del propi polític, entregada aquest juny abans de la investidura, a la UAB tenia una retribució anual de 97.000 euros anuals “que representa 4.200 euros nets al mes”. Si passés a cobrar del consistori i se li apliqués el codi ètic en percebria menys de 3.000.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa