Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un concert de pel·lícula per celebrar el 150 aniversari del Port
  • CA

El Port de Barcelona organitza aquest dijous 18 de juliol un concert públic al moll de Bosch i Alsina, al Port Vell, dins del seu programa de commemoració dels 150 anys d’història, que inclou visites marítimes a bord de Les Golondrines o una exposició al Museu d’Història de Barcelona. El concert, que és gratuït, anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Rubén Gimeno, i començarà a les 9 del vespre. En principi havia de celebrar-se dimecres, però la pluja va obligar a posposar-lo fins avui. 

El programa del concert, titulat “De pel·lícula!”, juga amb dos elements centrals del cinema actual: les bandes sonores i les veus dels personatges. Per això el concert combinarà peces dels grans compositors del cinema actual, com Hans Zimmer –autor de les bandes sonores del Rei Lleó o Pirates del Carib– o James Horner –Braveheart, Titanic o Avatar–, amb les veus de Jordi Brau i Lluís Posada, dos actors de doblatge que han interpretat a molts dels protagonistes d’aquestes pel·lícules.

Posada en escena de pel·lícula

La posada en escena del concert aplegarà l’orquestra en directe sota una gran pantalla on es projectaran imatges de les pel·lícules que corresponen a les partitures que s’estan interpretant. L’espectacle compta amb un guió creat especialment per aquest projecte i permetrà als espectadors escoltar les veus d’alguns dels actors més populars de la indústria de Hollywood, com Johnny Deep, Leonardo DiCaprio, Robin Williams, Tom Cruise o Tom Hanks.

El programa del concert, que durà uns 90 minuts, reivindica la qualitat de les partitures que s’estan component actualment per a les pel·lícules i que, en molts casos, s’han convertit en la música clàssica dels segles XX i XXI. Però els amants de la música clàssica tradicional també podran sentir algunes composicions de Beethoven o Rossini, que també han passat a formar part de les bandes sonores d’algunes de les pel·lícules més populars dels nostres temps.

150 anys d’història del Port

El 5 de febrer de 1869 es va constituir oficialment la Junta d’Obres del Port de Barcelona, la primera entitat dedicada a gestionar la instal·lació i que va promoure les obres del port modern. Durant el període d’entreguerres el seu desenvolupament va patir una frenada considerable i no va ser fins a la dècada del 60 que es va tornar a dinamitzar, tot i que no seria fins a finals del 80 i principis dels 90 que viuria el canvi més decisiu: el trasllat de les operacions portuàries cap a la zona sud de la ciutat i el Pla Delta, que va permetre doblar la superfície del port fins a les 1.200 hectàrees.

Més notícies
Colau vol posar “límits” al port, l’aeroport i els creuers per la contaminació
Notícia: Colau vol posar “límits” al port, l’aeroport i els creuers per la contaminació
Comparteix
Portarà la proposta a la taula per l'emergència climàtica convocada per a dimecres | També vol reduir la velocitat dels vehicles, especialment a les zones escolars
Calvet respon a Colau sobre la limitació del port: “Del que es tracta és de descarbonitzar-lo”
Notícia: Calvet respon a Colau sobre la limitació del port: “Del que es tracta és de descarbonitzar-lo”
Comparteix
El conseller de Territori i Sostenibilitat creu que és compatible el creixement de la infraestructura amb un model sostenible
El Port de Barcelona busca un nou sistema per calcular els residus sòlids que lliuren els vaixells / APB
El Port de Barcelona provarà un nou sistema per mesurar els residus sòlids dels vaixells
Notícia: El Port de Barcelona provarà un nou sistema per mesurar els residus sòlids dels vaixells
Comparteix
La solució de l’empresa portuguesa 3D Modelling Studio ha estat la guanyadora de l’SmartCatalonia Challenge d’enguany
El Port creix a ritme de rècord gràcies al comerç exterior
Notícia: El Port creix a ritme de rècord gràcies al comerç exterior
Comparteix
El tràfic de contenidors augmenta un 8% al maig per la recuperació de les exportacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa