Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així és l’última cabina de Barcelona convertida en biblioteca minúscula
  • CA

L’última cabina de Barcelona ja ha tornat al carrer. El punt telefònic com els d’abans -amb porta i quatre parets amb recobriments de vidre- s’ha col·locat de nou al barri on va resistir fins fa un any, a Sant Genís dels Agudells, al districte d’Horta-Guinardó. Després de remodelar-se els últims mesos, la cabina s’ha convertit en un punt d’intercanvi de llibres i s’ha inaugurat a la plaça de Meguidó aquest divendres a la tarda, coincidint amb la vigília de Sant Jordi.

La instal·lació compta amb espai per emmagatzemar uns 200 llibres. A més de ser una espècie de biblioteca minúscula, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que també compta amb wifi, pantalla de d’informació d’activitats municipals i punt de recàrrega per dispositius mòbils.

En l’estrena d’aquesta tarda, un grup d’entitats de Sant Genís dels Agudells han lliurat alguns llibres per completar el fons de l’anomenada bibliocabina. Una consulta entre residents del barri organitzada el 2017 va decidir que l’antic punt telefònic es convertís en un espai d’intercanvi de llibres. L’opció es va imposar a altres 93 propostes presentades. Entre altres, també es va plantejar que la cabina oferís una línia directa amb el telèfon del civisme o amb el 112, perquè es convertís en un punt Wifi o perquè continués essent una cabina.

Abans de desplaçar-se a la plaça de Meguidó, la cabina 8595-A es trobava a l’alçada del número 2 del carrer Lledoner. Va ser retirada el 8 de març de 2021 i, fins ara, l’Institut Municipal de Paisatge Urbà l’ha sotmès a restauració.

De les més de 500 cabines que encara resten a la ciutat -moltes d’elles, malmeses-, la de Sant Genís dels Agudells és l’última de model clàssic conservada a Barcelona. Telefónica ha cedit l’emblemàtica cabina a l’Ajuntament, que l’ha definit com un “element singular i històric” i ha manifestat que vol que s’erigeixi “en un element de memòria col·lectiva” de la ciutat. Una ex professora d’institut, Anna Ferré, va engegar la campanya que ha dut a elevar la instal·lació a la categoria de patrimoni i transformar-la en un símbol associat a la lectura.

Més notícies
La capital del dia de Sant Jordi
Notícia: La capital del dia de Sant Jordi
Comparteix
Almenys un cop l'any el conjunt de catalans veu Barcelona amb bons ulls
Ambient de Sant Jordi, en una imatge d'arxiu / Barcelona Imatges - Vicente Zambrano
El cap de setmana ideal a Barcelona: 23 i 24 d’abril
Notícia: El cap de setmana ideal a Barcelona: 23 i 24 d’abril
Comparteix
Què fer a Barcelona per gaudir del dissabte i diumenge al matí, tarda i nit
Un dels antics quioscos d'ocellaires de la Rambla / ACN
Els ocellaires de la Rambla poden mantenir l’activitat fins a l’octubre
Notícia: Els ocellaires de la Rambla poden mantenir l’activitat fins a l’octubre
Comparteix
La justícia ha admès les mesures cautelars i els deixa seguir treballant mentre recullen signatures per declarar-los Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya
Farmàcia enderrocada de Sant Andreu / Carlos Rodríguez
Barcelona exigirà llicència prèvia als enderrocs per blindar el patrimoni
Notícia: Barcelona exigirà llicència prèvia als enderrocs per blindar el patrimoni
Comparteix
L'Ajuntament anuncia un paquet d'accions que inclou inspeccions i revisió permanent del Catàleg arquitectònic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa