Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanquen la zona de banys del Fòrum durant tres setmanes
  • CA

Els usuaris dels banys del Fòrum estan de pega. El muntatge del Primavera Sound ha fet que aquest espai estigui tancat durant tres setmanes. Aquesta piscina d’aigua salada a mar obert, amb una zona de bany ben delimitada, no es podrà utilitzar fins el 12 de juny, quan acabaran les tasques de desmuntatge del festival. De fet, ja fa dies que és tancat i per tant, els usuaris no poden accedir a cap dels serveis. I això malgrat que es considera una de les deu zones de platja de la ciutat, que va començar la temporada alta aquest cap de setmana.

Les persones amb mobilitat reduïda, amb servei puntual

Es tracta d’un espai molt utilitzat pels ciutadans, amb servei de socorrisme i primers auxilis, punt d’informació platja, dutxes adaptades, lavabos públics adaptats, piscines d’aigua de mar i Wi-fi. A més, aquessta zona disposa de servei de suport al bany amb cadires amfíbies, grua elevador, armilles salvavides, para-sols i servei de voluntaris per ajudar a les persones amb mobilitat reduïda a entrar i sortir de l’aigua.

Però aquest col·lectiu no quedarà desatès totalment, sinó que hi haurà uns serveis mínims. Segons l’Ajuntament, les persones amb diversitat funcional tindran servei de dilluns a dimecres en horari reduït de matí els dies que el festival estigui en marxa i diumenge, unes hores al matí i a la tarda. En condicions normals, els horaris són de 10:30 a 14:30 i de 15:30 a 18:30h.

Un dany col·lateral més del Primavera Sound

Els veïnat de la zona es queixa que, a més de les molèsties de soroll que provoca el festival Primavera Sound, els implica perdre un servei molt demandat pels ciutadans. I és que a més, el festival enguany durarà dos caps de setmana, ja que es manté l’edició 2022 prolongada d’11 dies a la capital catalana. El festival comença aquest dijous 2 de juny i finalitza el dia 12.

Públic assistent a una edició passada del Primavera Sound. | ACN
Públic assistent a una edició passada del Primavera Sound. | ACN

Veïns molestos pel soroll

Fa anys que el teixit associatiu dels barris d’aquesta zona enganxada al Besòs lamenten les molèsties freqüents per soroll, botellots i brutícia mentre l’atapeïda agenda d’espectacles que el Fòrum acull s’allarga, habitualment entre la primavera i l’inici de la tardor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa