La calor acompanya el primer dia de la temporada alta de platges a Barcelona. Amb el termòmetre gairebé a 30 graus, Barcelona dona el tret de sortida en les seves deu platges. I aquesta temporada arrenca essent el primer dia en què no hi haurà restriccions d’aforament després de dos anys de restriccions per la Covid. I amb un preavís: a partir del juliol, fumar a les platges de la ciutat comportarà una multa. L’objectiu, segons el consistori, és “facilitar llocs de convivència més saludables” i amb menys residus. El seguiment el faran la Direcció de Platges i l’Agència de Salut Pública de Barcelona. l

La regulació s’empararà dins de l’ordenança de l’espai públic i que ve s’empara legalment en la nova llei estatal, de residus i sòls contaminants per a una economia circular, que es va aprovar de forma definitiva al Congrés dels Diputats el 31 de març i que permet que els ajuntaments puguin regular i sancionar el tabac a les platges.

I què més implica la temporada alta? S’activen al 100 % tots els serveis municipals i de socorrisme, que estaran plenament operatius fins a l’11 de setembre, des de les 10.30 h i fins a les 19.30 h.

Drons per controlar aforaments

També es posa en marxa una prova pilot per provar l’ús de drons per millorar la gestió de les platges i zones de banys de Barcelona i estimar l’aforament en temps real. Com? Amb l’obtenció d’imatges i vídeo mitjançant tecnologia dron per millorar l’eficàcia i l’eficiència en la gestió del litoral barceloní. De fet, s’actualitzarà l’aforament cada 1,5 hores durant les hores de més afluència en temporada alta, entre les 11 i 19h. El pilotaran dues persones i analitzarà el litoral en dos trams: primer les cinc platges situades a llevant i després es desplaçarà a les cinc de ponent.

Nou comentari

Comparteix