Punt i a part en la història d’una bodega històrica del barri de Sants. Punt i a part perquè la bodega Montferry, ubicada al número 105 del carrer Violant d’Hongria Reina d’Aragó, regentada per en Marc Miñarro i la Raquel Bernús, Marc Miñarro i la Raquel Bernús, ha de tancar el proper 22 de juliol perquè el propietari del local no els renova el contracte de lloguer, i de fet, té previst enderrocar l’edifici que fins ara ha allotjat la bodega. Però no és la mort de la bodega, que es traslladarà a un altre local del barri i reobrirà aquest agost mateix.

La Montferry sobreviu a l’enderroc

La Mira ho avançava, havien de marxar. Però tenen nou local. Es traslladen on ara hi ha el Bar La Montañesa, al passatge de Serra i Arola, 13, ja que els seus propietaris es jubilen. “En un principi, la propietat ens va dir que volia rehabilitar l’edifici i conservar la bodega. Però el gener passat ens va comunicar que l’edifici anava a terra”, relata el Marc al Time Out. No es pot fer res des del punt de vista legal perquè la bodega no està protegida, “la propietat no incompleix cap norma”, explica Miñarro. De fet, no és cap de les bodegues que l’Ajuntament ha inclòs recentment al catàleg de bodegues emblemàtiques que cal protegir pel seu valor com a punt de relacions socials i veïnals. Estava en la llista de 31 establiments que revisava el consistori, però no ha passat el filtre de protecció dels historiadors.

Des de 1930

Oberta l’any 1930, la bodega formava part d’una sèrie de franquícies que va posar en marxa el vinater Pere Virgili, de Montferri a l’Alt Camp, que per cert, ha viscut la República, la Guerra Civil, el Franquisme i la Transició. I l’ha superat. Finalment, Miñarro lamenta que es perdi vida social de barri: “Això és un establiment popular que fa barri, i que aglutina des de l’estudiant que sobreviu amb l’entrepà fins als jubilats del capipota“.

No renovar el lloguer mata establiments

El cas de la Montferry no és pas únic. Fa unes setmanes coneixíem el cas d’un restaurant històric de la Rambla de Catalunya, el Glop, que havia de tancar amb 26 anys d’història. Va abaixar les persianes definitivament el passat 31 de març després que l’augment del preu del lloguer del local fes insostenible la continuïtat del restaurant. De fet, els propietaris de la coneguda cadena catalana han obert recentment un nou establiment al número 443 del carrer de València, al barri de la Sagrada Família.

Més notícies
Façana de l'antic Cinema Pere IV, al barri Besòs Maresme / ACN

Barcelona enderrocarà l’antic cinema Pere IV amb gairebé un any de retard

Notícia: Barcelona enderrocarà l’antic cinema Pere IV amb gairebé un any de retard
Comparteix
L'Ajuntament preveu licitar al juliol les esperades obres de demolició de l'antiga sala de cinema
Notícia: Barcelona enderrocarà l’antic cinema Pere IV amb gairebé un any de retard - Mobile
Un bloc de pisos al carrer València creix rere una antiga façana baixa, com si fos una remunta / MMP

El fantasma del ‘façanisme’ sobrevola el nou veto als enderrocs

Notícia: El fantasma del ‘façanisme’ sobrevola el nou veto als enderrocs
Comparteix
El pla municipal per preservar patrimoni ressuscita la controvèrsia sobre rehabilitacions que només conserven la façana
Notícia: El fantasma del ‘façanisme’ sobrevola el nou veto als enderrocs - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa