Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona enderrocarà l’antic cinema Pere IV amb gairebé un any de retard
  • CA

L’enderroc de l’antic cinema Pere IV comença a veure la llum. L’Ajuntament de Barcelona preveu finalment licitar aquest juliol la demolició de la vella sala ubicada al barri del Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí, una actuació que permetrà ampliar les instal·lacions del Centre d’Atenció Primària (CAP) Besòs i Maresme i construir una nova biblioteca i auditori a la zona.

Amb tot, els treballs d’enderroc de l’antic cinema barceloní arrencaran amb gairebé un any de retard, ja que inicialment estaven previstos per a principis d’aquest 2022. De fet, això farà que els nous equipaments que s’han d’ubicar en aquests terrenys no puguin entrar en funcionament amb tota probabilitat el setembre del 2024, tal com va anunciar el consistori barceloní el maig del 2021.

Segons ha informat el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, en el marc de la comissió municipal de Drets Socials celebrada aquest dimarts, el govern local i la Generalitat van ratificar en ferm a principis del 2022 el conveni per a la construcció de l’edifici que acollirà aquests nous equipaments i la previsió és que en les pròximes setmanes s’aprovi de manera definitiva. La inversió municipal en l’operació serà finalment de prop de deu milions d’euros. Per la seva banda, el govern català en posarà 5,5 milions.

Canvi de rumb municipal

Cal recordar que aquest projecte s’emmarca en el Pla de Barris de Sant Martí i que la voluntat inicial era que els equipaments poguessin estar operatius de cara al mes de setembre del 2024. La voluntat municipal pel que fa als terrenys de l’antic cinema, però, no sempre ha estat aquesta. Ara fa gairebé cinc anys, l’alcaldessa Ada Colau apostava per la construcció d’una nova seu “administrativa i executiva del districte”, que incloïa serveis socials, i una planta superior estèticament trencadora amb un terrat cívic amb jardí i horts urbans per al veïnat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa