Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Per què no hem de fer enviaments massius de llibres per missatgeria aquest Sant Jordi
  • CA

Escriure un article per explicar-vos per què no hem de ser al carrer per Sant Jordi és una d’aquelles coses que als llibreters i llibreteres d’aquesta ciutat més ens costa i que més intentem fer aquests dies. Perquè d’aquí a molt poc és el dia i a nosaltres, en circumstàncies normals, l’any passat i esperem que el proper, ens trobaríem absolutament immersos en la bogeria del que anomenem “el drac” per tenir-ho tot a punt. Perquè és difícil explicar-vos que ens passem una part enorme del nostre any preparant aquest dia, perquè un percentatge molt elevat dels nostres ingressos depenen de la meteorologia, del dia de la setmana o de coses tan absolutament trivials o aleatòries com aquestes. I aquest any feia pinta que sortiria bé. La meteorologia serà favorable i Sant Jordi serà dijous. Una bona combinació de final de setmana i ganes de fer despesa. Era una bona idea.

Però no. Aquest any el Sant Jordi serà a casa, perquè enmig d’una pandèmia mundial ens semblaria irresponsable sortir al carrer a repartir llibres a tort i a dret i normalitzar la celebració d’un dia com aquest quan el que se’ns demana és que ens quedem a casa. I el meu objectiu és explicar-vos per quin motiu, com a llibreteres que som, considerem que potser el que hem de pensar no és en salvar un dia de Sant Jordi i moure’l al juliol –que també ens sembla bé– sinó que volem que sigui Sant Jordi una mica cada mes.

Per aquest motiu, catorze llibreries hem creat la campanya Sempre és 23, per explicar-vos tres idees molt senzilles:

  • Que les llibreries hi som tot l’any. Cada dia del mes som aquí per recomanar-vos llibres i per pensar en el que llegireu. Estimeu-nos per Sant Jordi però la resta de dies també.
     
  • Que fem xarxa entre nosaltres, que tenim la sort de saber que Barcelona és una ciutat de llibres també perquè les llibreries cooperem i no competim.
     
  • Que les llibreries formem part de l’economia social i solidària i volem reivindicar aquest model no només per com entenem l’economia sinó per la nostra manera de treballar que ens reclama, entre altres, no fer enviaments massius aquest Sant Jordi.

Per això us demanem que aquest Sant Jordi, si voleu comprar llibres, ho feu des de les xarxes i, si voleu sortir, sortiu al balcó. I al juliol sortirem al carrer, farem un dia del llibre com els d’abans o el farem l’any vinent i per molts anys. Ja ens vagarà de sortir al carrer quan tot passi i no patiu, que els vostres llibreters i llibreteres us estarem esperant.

Més notícies
Viatgers amb mascaretes a l'aeroport del Prat, en una imatge recent / David Cobo
Deu llibres d’història per al confinament
Notícia: Deu llibres d’història per al confinament
Comparteix
Els títols recomanats per l'Instituto Atarazanas permet conèixer l'efecte d'altres epidèmies i l'impacte que van tenir en la societat i l'economia
Llibres en una parada per Sant Jordi de l'any passat / ACN
Quatre maneres de llegir (i comprar llibres) durant el confinament
Notícia: Quatre maneres de llegir (i comprar llibres) durant el confinament
Comparteix
Buscar el que teniu per casa pendent, rellegir i adquirir lectures amb mètodes alternatius: recomanacions de llibretera
Ramon Solsona es pren una copa de vi DO Catalunya amb el Tot Barcelona des de casa seva, confinat pel coronavirus
Ramon Solsona: “S’ha de suprimir el descompte en la venda de llibres per Sant Jordi”
Notícia: Ramon Solsona: “S’ha de suprimir el descompte en la venda de llibres per Sant Jordi”
Comparteix
L'escriptor es pren una copa de DO Catalunya amb el Tot Barcelona des de casa seva, confinat | Assegura que consumeix vins catalans perquè el sector "s'ha espavilat molt"
Cinc llibres per recordar Víctor Nubla
Notícia: Cinc llibres per recordar Víctor Nubla
Comparteix
L'autor mort recentment us ofereix temàtiques diverses i sempre un toc d'humor

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa