Sagunt guanya el concurs de guarnits de Sants amb un homenatge al Palau de la Música

Tretze comissions de veïns han decorat el seu carrer o plaça amb temàtiques com el dòmino, Halloween o el desaparegut Parc d'Atraccions de Montjuïc

El carrer Sagunt s’ha emportat el primer premi del concurs de guarnits de la festa major de Sants 2019, amb una decoració dedicada al Palau de la Música. El segon lloc ha estat per a Alcolea de Baix, mentre que Alcolea de Dalt ha quedat en tercera posició. La competició, tan esperada com la que també celebren les festes de Gràcia però amb molta menys competitivitat, s’ha celebrat aquest dilluns al vespre al parc de l’Espanya Industrial.

Veïns contemplant i fotografiant el guarnit del carrer Sagunt, guanyador de les festes de Sants / Xavi Fernández de Castro

Veïns contemplant i fotografiant el guarnit del carrer Sagunt, guanyador de les festes de Sants / Xavi Fernández de Castro

La Comissió del carrer Sagunt ha celebrat eufòrica la victòria. Enguany celebren 25 edicions seguides guarnint el carrer per festa major. El jurat els ha donat amb 338 punts, la puntuació més alta, per la qualitat artística de l’element central: una reproducció de la claraboia de vidre del Palau de la Música, feta amb més de 1.900 ampolles de plàstic de colors.

Alcolea de Baix ha rebut 299 punts i Alcolea de Dalt, 295. Els premis especials se’ls han emportat els carrers Vallespir pel seu sostre, el carrer Papin per al millor detall artístic i Alcolea de baix per la seva originalitat.

Veïns del carrer Sagunt celebrant el primer premi al concurs de guarnits / X.F.

Veïns del carrer Sagunt celebrant el primer premi al concurs de guarnits / X.F.

Aquest 2019 han participat al concurs un total de 13 carrers i places, cadascun decorat per la seva comissió de veïns voluntaris, que també s’han encarregat d’organitzar els actes i concerts dels 8 dies de festa

[r:5]

Classificació definitiva

 1. Sagunt: els vitralls, les escultures i els trencadissos del Palau de la Música Catalana decoren enguany aquest carrer.
 2. Alcolea de Baix: el carrer esdevé una ‘escape room’ en què el públic ha de resoldre un joc de pistes interactiu per poder-ne escapar.
 3. Alcolea de Dalt: homenatge al 75è aniversari de l’alliberament de París del domini nazi durant la II Guerra Mundial.
 4. Galileu: el públic arriba al port de l’Illa Tortuga, plena de flora i fauna tropicals, on al final troben amagat un tresor pirata.
 5. Guadiana: els personatges i escenaris de Coco, la pel·lícula d’animació de Pixar i Disney inspirada en el Dia dels Morts mexicà, reviuen a Sants.
 6. Valladolid: les genialitats de Salvador Dalí, la seva figura i algunes de les seves obres decoren el carrer.
 7. Vallespir: S’ha emportat el premi especial al sostre amb guarniments de cinema inspirats en les pel·lícules d’èxit estrenades fa 35 anys, quan es va recuperar aquesta comissió de festes, com Terminator, els Gremlins o Freddy Krueger.
 8. Finlàndia: el lampista Super Mario Bros surt de la consola de jocs de Nintendo i protagonitza el guarniment junt amb els seus amics.
 9. Casa Gran – Rosés: enguany es converteix en el gran museu de la joguina, amb més de mil peces fabricades a mà, des de nines fins a puzzles o una bicicleta.
 10. Papin: recrea l’històric i desaparegut Parc d’Atraccions de Montjuïc –que pertany al districte de Sants-Montjuïc– amb una espectacular nòria il·luminada que ha rebut un premi especial al millor detall artístic.
 11. Plaça de La Farga: daus, cartes, fitxes de dòmino i jocs de taula de tota la vida per guarnir una plaça veterana i amb un ampli palmarès a l’esquena.
 12. Vallespir de Baix: els veïns han posat fil a l’agulla per reconstruir una antiga fàbrica tèxtil i homenatjar les dones que hi treballaven.
 13. Robrenyo: decoració dual amb una part celestial i una altra d’infernal, perquè cada visitant triï la que més li agradi.
Més informació

Nou comentari