Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La platja “cancerígena” de Sant Adrià reobrirà a l’agost

El maig de 2021, Sant Adrià de Besòs es quedava sense la principal platja del municipi, la del Litoral, en haver detectat una “presència generalitzada de metalls pesants” que suposava un risc d’exposició a contreure càncer “inadmissible”. Tal com va avançar el TOT Barcelona aleshores, un informe elaborat per l’empresa Tecsòl va avaluar quines serien les possibles conseqüències per a la salut en nens que acudissin uns 60 dies a l’any a la platja. I la conclusió era contundent: el perill per presència de compostos potencialment cancerígens depassava els paràmetres de referència, “atès principalment al risc derivat d’ingesta accidental i contacte directe amb la sorra” per part de menors.

Reobrirà a l’agost després de més de dos anys

Ara, després de dos anys d’estar clausurada, la platja de Sant Adrià començarà el procés de descontaminació amb la previsió que a l’agost els veïns i veïnes l’hagin recuperat. “Des del primer dia hem estat treballant amb el ministeri de transició ecològica i l’agència catalana de residus per tal de trobar el projecte de descontaminació més idoni i que pugui garantir la reobertura de la platja”, anunciava l’alcaldessa, Filo Cañete. “Els treballs de descontaminació de la platja començaran al mes d’abril (després de setmana santa aproximadament) i acabaran a finals del mes de juliol”, va avançar.

A més, l’Ajuntament de Sant Adrià ha explicat que mentre que durin les obres de descontaminació mantindrà el “servei d’autobús gratuït cap a la platja del Fòrum Sant Adrià”.

Els banyistes anaven a la platja

Ara bé, malgrat la prohibició, aquest estiu del 2022 es podien veure alguns banyistes a la platja prohibida, com va poder comprovar el TOT. A la platja gairebé no hi havia indicacions ni vigilància, i molts no sabien que estava prohibit entrar a la sorra i banyar-se a la platja del Litoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa