Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
7 plans fora de casa a Barcelona per als caps de setmana confinats
  • CA

Barcelona segueix confinada els 7 dies de la setmana, ha anunciat la Generalitat. Aquest gener, a més de no poder sortir del municipi, els barcelonins es troben tancats tots els comerços no essencials durant els caps de setmana. Impossible anar de rebaixes en dissabte o diumenge. Els bars i restaurants només poden obrir a mig gas al matí i migdia: per servir esmorzar molt d’hora (7:30-9:30h) i oferir dinars sense gens de sobretaula (13:30-15:30h). En definitiva, les persianes abaixades són el paisatge dominant.

Així doncs, hi ha dret a l’oci fora de casa, en cap de setmana? En aquest article recollim 7 plans outdoor per no morir d’avorriment i desconnectar una estona, sense infringir la norma sanitària ni sortir de la ciutat. I de pas, qui pugui, recolzar l’economia local i la cultura en aquests moments difícils!

Comptar cactus i mirar el mar

El recurs més fàcil per esbargir-se a l’aire lliure és visitar algun dels 90 parcs i grans jardins que hi ha a la ciutat. Cal preveure que obren a partir de les 10h del matí però que l’hora de tancament varia al llarg de l’any perquè es fa coincidir amb la posta de sol, al capvespre. Orientativament, de novembre a març tanquen cap a les 19 hores. Amb les baixes temperatures actuals, ve de gust buscar-ne algun d’assolellat, com per exemple els Jardins Costa i Llobera de Montjuïc. Encarats al mar i especialitzats en cactus i plantes carnoses, solen ser un bon lloc per evitar passejar congelats. Per completar l’excursió, es pot combinar els jardins amb el telefèric panoràmic Aeri del Port. Obre d’11h a 17:30h i costa 11 euros un trajecte o 16,50 euros el bitllet d’anar i tornar.

Fer el vermut és el nou sopar

Els horaris ultra restringits de la restauració obliguen a canviar d’hàbits als barcelonins de morro fi. Si no es pot sopar, doncs s’haurà de satisfer el paladar a una altra hora. Els qui no vulguin matinar molt per fer un esmorzar de forquilla, que tampoc és mala opció quan fa fred com ara, poden apuntar-se a la moda del brunch o bé fer un vermut complet en comptes d’un dinar tradicional: beguda alegre i tapes elaborades en una terrassa assolellada faran les delícies dels estòmacs més exigents. Nombrosos locals s’han especialitzat els darrers anys en aquest format gastronòmic, des de bodegues de barri emblemàtiques com la Sopena del Clot fins als bars de Barceloneta on tastar les mítiques bombes farcides.

D’exposicions i al circ

“La cultura és segura”, insisteix el sector. A Barcelona continuen oberts els cinemes, teatres i museus, amb limitacions d’aforament. Els caps de setmana confinats són una magnífica ocasió per anar a veure aquella exhibició que fa temps que tens pendent. Per exemple al castell de Montjuïc se n’acaba d’estrenar una sobre com ha canviat la costa barcelonina. També pots anar al circ, per exemple a veure l’espectacle Todo (lo) cura del Circ Raluy Legacy, al Port Vell, que té funcions programades per aquest gener i febrer. A més de la qualitat artística, fer plans culturals té l’avantatge que permet sortir de casa i alhora no passar fred tota l’estona!

De la platea a l’hotel

La majoria d’hotels de la ciutat van tancar amb l’esclat de la pandèmia i no han tornat a obrir. Però no pas tots! N’hi ha que resisteixen i ofereixen als barcelonins una experiència curiosa: fer una escapada completa a la pròpia ciutat. Per exemple el nou programa Somia Barcelona proposa un maridatge d’allotjament i teatre: fins al 31 de gener del 2021, si vas a veure una obra de teatre a Barcelona, podràs passar la mateixa nit d’hotel amb descompte. Una vintena d’hotels aplicaran un 30% de descompte a qui hagi anat a veure aquell dia un dels espectacles participants, entre els que hi ha grans produccions com Nada es imposible del Mago Pop, La Jaula de las locas, El mètode Grönholm i Escape Room.

Trobar parella (lingüística)

Sí que es pot conèixer gent nova, fora del grup bombolla… però relacionant-t’hi virtualment. Una opció és l’aplicació Aparella’t, una eina de l’entitat Plataforma per la Llengua per crear parelles lingüístiques i practicar el català. Així els parlants més veterans poden ajudar als novells a conversar amb més fluïdesa. Com que només es tracta de petar la xerrada, els voluntaris lingüístics s’expliquen anècdotes, comenten l’actualitat, es recomanen llocs… Una gran forma d’evitar la soledat! I apte tant des del sofà de casa com mentre contemples la posta de sol. A més l’app ha estat actualitzada recentment i ara inclou un comptador de trobades perquè els usuaris més actius aconsegueixin recompenses.

Melancolia a la platja

Passejar està permès arreu de la ciutat, sempre que no sigui excusa per a reunions clandestines en moviment! I un dels indrets preferits dels barcelonins en les darreres setmanes és la platja: caminar per la sorra, fer-hi una mica d’esport i fins i tot mullar-se els peus! Barcelona té 10 platges diferents, que sumen 5 quilòmetres. Un pla ideal per a esperits solitaris i ànimes melancòliques. Això sí, cal anar-hi abrigat perquè la previsió meteorològica avisa que es manté l’episodi de fred. Els menys atrevits –que de fet són majoria– també s’entretenen asseguts als bancs del passeig marítim, contemplant cabussades i partits de voleibol.

Cites romàtiques take away

Finalment sempre queda l’opció d’inventar-se una bona passejada que obri la gana per sopar… a casa. Les típiques cites romàntiques al restaurant s’hauran de reconvertir en un menú de luxe a domicili. Centenars de locals s’han reconvertit en productors de menjar per endur per sobreviure a les restriccions. Des de paelles fins a carn a la brasa: les opcions disponibles són més àmplies que mai. També ofereixen temptacions els grans temples gastronòmics amb estrella Michelin: un pla diferent pot ser fer venir a casa el menú d’un restaurant prèmium de la ciutat. A l’aplicació Macarfi, per exemple, hi ha noms tan famosos com el Via Veneto, Il Giardinetto o l’Hisop.

Més notícies
Un cartell avisa als conductors que entren a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona a la sortida 5 de la Ronda de Dalt / ACN
Barcelona, confinada durant 10 dies
Notícia: Barcelona, confinada durant 10 dies
Comparteix
Salut anuncia noves restriccions per la mala evolució de la pandèmia
Molta gent ha de fer cua per accedir a les botigues del centre comercial Glòries / MMP
Els centres comercials, sense campanya de rebaixes després de mig Nadal tancats
Notícia: Els centres comercials, sense campanya de rebaixes després de mig Nadal tancats
Comparteix
Només han pogut obrir 24 dels 41 dies de la campanya de compres nadalenques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa