Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Piquets informatius i alt seguiment de la vaga dels treballadors del Museu Picasso
  • CA

Les seccions sindicals de Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) de diverses empreses subcontractades del Museu Picasso de Barcelona han iniciat aquest divendres la vaga indefinida dels treballadors de neteja i auxiliars, així com el personal de taquilles i informació a sales. Durant el matí d’aquest divendres, hi ha hagut piquets informatius a les portes del museu que explicaven als visitants els motius de la vaga i els demanaven que tornessin un altre dia. El museu ha mantingut les portes obertes.

El comitè ha assegurat que el seguiment entre el personal de neteja ha estat del 100% i el d’atenció al públic d’un 60%. L’aturada seguirà fins que no es tornin a contractar els 7 auxiliars que es van acomiadar aquest dijous, han dit els treballadors a l’espera de l’assemblea del comitè.

Alguns dels visitants s’han solidaritzat i d’altres han entrat a l’equipament, que ha funcionat amb auxiliars de seguretat privada contractats pel Museu Picasso, segons han fonts del comitè de vaga.

Dues pancartes grans a les portes de l’edifici han anunciat la jornada de vaga indefinida, una en anglès (‘Museu Picasso on strike’), i una en català, (‘Contra els abusos de les subcontractacions, vaga indefinida’).

La plantilla dels serveis de Neteja i Auxiliars estan sent afectats per la situació de preconcurs de creditors en què es troba el grup d’empreses d’Expertus. Segons fonts del comitè, el museu ha trobat una nova empresa per al servei d’Auxiliars, Acciona, un contracte que s’iniciarà l’1 de gener.

Els treballadors denuncien que aquest canvi ha propiciat l’acomiadament de set auxiliars aquest dijous, un dia abans de la vaga. “Els auxiliars que havien de passar d’Expertus a Acciona els han fet fora perquè no reclamin els tres mesos de salari”, ha dit un treballador a la porta del museu.

A l’espera del que decideixi l’assemblea del comitè de vaga, la intenció és no aixecar l’aturada fins que no es reincorporin aquests auxiliars, entre d’altres demandes com el pagament dels salaris que asseguren encara no han cobrat.

Pel que fa el servei de neteja, el procés per part de la Fundació que regeix el Museu Picasso d’adjudicar a una nova empresa el servei encara no ha fructificat, després de la negativa de l’empresa ISS a assumir el contracte.

Els treballadors de Taquilles i Informació a les Sales, subcontractats per Magmacultura, han tornat a mobilitzar-se (ja van realitzar jornades de vaga el passat 28 de maig i durant els mesos de març a juliol del 2018), contra “l’ús fraudulent de la contractació temporal”, per l’aplicació “correcta i real” de les categories que realitzen i per l’homogeneïtzació a les noves incorporacions de les millores aconseguides en les darreres vagues.

Els treballadors han recollit diners a la porta del museu per bastir una caixa de solidaritat que es repartirà entre tota la plantilla. Una de les empleades que sostenia una de les guardioles ha opinat que l’origen de tots els problemes és la subcontractació dels serveis.

Més notícies
Nova vaga indefinida al Museu Picasso
Notícia: Nova vaga indefinida al Museu Picasso
Comparteix
La Fundació del museu ha accedit a subrogar el personal de neteja a una nova empresa després que l'actual hagi entrat en preconcurs de creditors
El pati posterior del Museu Picasso, abans i després de la restauració / Ajuntament de Barcelona
El Museu Picasso dignifica el seu pati del darrere
Notícia: El Museu Picasso dignifica el seu pati del darrere
Comparteix
Finalitzen les obres de restauració de la plaça Raimon Noguera i de la vella portada dels carrers de la Seca i Cirera
El Museu Picasso. | Ajuntament de Barcelona
Els treballadors del Museu Picasso demanen contractes indefinits
Notícia: Els treballadors del Museu Picasso demanen contractes indefinits
Comparteix
La vaga celebrada aquest dimarts no tindrà continuïtat per la facilitat amb què l'empresa han pogut suplir les vacants
El Museu Picasso ‘desclassifica’ correspondència inèdita de l’artista
Notícia: El Museu Picasso ‘desclassifica’ correspondència inèdita de l’artista
Comparteix
Va donar a Barcelona les cartes de Jaume Sabartés el 1968, amb la condició que no es fessin públiques fins 50 anys més tard

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa